F1 weer een tas vol punten…

Hallo leesboppers van de F-1 verslaggever.
Na het verlies van vorige week werd er afgelopen woensdag keihard getraind. Alle hoofdpijntjes, blauwe plekjes en nog meer ‘mentale’ blessures werden eruit gelopen.
Thuis tegen de F1 van West Frisia, de ploeg die als 1 van de zwakste uit de competitie te boek staat. Zwak of niet, we stonden weer op scherp. De spelers in het team weten nu al aardig hun vaste plekken te houden. Vanuit de KNVB en mensen die er verstand van denken te hebben krijgen we vaak het advies om voetballers in de leeftijd tot 14 jaar gewoon te laten ballen, “geef ze geen opdrachten mee”. Deels ben ik het daar mee eens, laat ze lekker ballen, daar leren ze het meest van. Maar als je als team toch al zo ver bent, dat de jongens weten waarom het gaat, (goals maken en zelf geen goals tegen krijgen, dan win je altijd…) kan je ze best al een opdracht mee geven. Het is toch mooi om te zien dat de 9 mannen al keurig op het veld hun plekje weten, alleen de keeper is nog niet te vinden, we wachten nog steeds op Oscar Moens, hij heeft nog geen club, en wij nog geen keeper, op zich toch simpel…..

Alle gekheid op een stokkie, we gingen sterk van start, de ruststand 3-0 werd met gemak neergezet. Al snel bleek waarom West Frisia de zwakste schakel is. Leuke voetballertjes, maar absoluut geen team. Keeper Frank heeft de eerste helft drie terugspeelballen gehad, en keeper Mitch de tweede helft 1 schot! (Welk goed gestopt werd!)
Eindstand, door o.a. twee eigen doelpunten van onze Enkhuizer vrienden, werd 8 – 0. Weer een uitslag waar we trots op kunnen zijn.
Na vier partijen in de 1e klasse te hebben gespeeld kunnen we zeggen dat we onze plek waarmaken in deze hoogste F-klasse. 3 gewonnen 1 verloren, niet slecht!
Klasse jongens, volgende week uit naar Woudia, 1 van de zwaarste tegenstanders dit jaar. Succes deze week!