Mike is terug en helaas wederom triestheid in het C-stadion

In de allerlaatste seconde van de wedstrijd redt Mike Leegwater een punt voor Valken 1 in de (thuis)wedstrijd tegen Spirit ’30. Voor rust zijn er aan beide zijden geen doelpunten te noteren. Wel zijn er voor Valken grote kansen voor Lennard Groot, Martijn Meester en Gerard Laan. Na 20 minuten spelen verlaat Mark Dop het veld, hij wordt vervangen door Erwin Sinnige die eerder al met het 2e meespeelde. Na rust begint Valken aan te dringen hetgeen betekend dat Lennard Groot via een schitterende afstandslob de ver uit zijn doel staande keeper verschalkt. Vanaf 22 meter maakt Lennard zijn 9e van het seizoen. Spirit haalt meteen alles uit de kast en komt gelijk en niet veel later zelfs op voorsprong. Tot tweemaal aan toe ziet de verdediging er niet goed uit bij de spelhervattingen. 3 man kunnen bij de 2e paal vrij staan. Met nog een kwartier te spelen – bij een 1-1 stand – komt Mike Leegwater in het veld voor de goed spelende maar moegestreden Erwin Sinnige. In de allerlaatste aanval, een corner van Joris Groot, is de afvallende bal voor Mike die op de rand van de zestien de bal met een verwoestend schot in het kruis doet doen belanden. Al met al een terechte uitslag in een harde, maar faire derby.

Het 2e laat wederom het betere van het spel zien, is continu in de aanval maar kan weer niet winnen. Uitgeest 3 komt zo vanuit de auto het veld op, scoort 3 maal en neemt 3 puntjes mee terug. Valken stelt daar vele kansen tegenover waarvan er slechts 2 in gaan. Niels Kool, bij een 0-1 stand, en Jos Dalmulder op het moment van 1-2 weten te scoren. Nog wel een kritische noot, dat moet even gezegd worden. Het uitschelden van trainers hoor niet op een voetbalveld!

Valken 4 stond op het B-veld gelijktijdig met het 1e te ballen tegen Blokkers 10. Vol spanning werd gekeken naar het 1e dus Valken 4 schiet er een beetje bij in. Op het moment van affluiten bij Valken 1 was de stand bij Valken 4 volgens de geleerden 1-2. Zekerheid hebben we hier dus niet van.

De veteranen mochten om 10:00 al aantreden tegen Berdos. En andermaal winst voor Valken. Invaldoelman John Beemster, Valken 5 was vrij, hoefde slechts eenmaal in actie te komen. De veteranen winnen met 0-3.

Tot slot de dames. In het C-stadion konden zij na 5 minuten al weer douchen. Er heerst vanaf vandaag een ware vloek op het 3e veld van de vereniging. Marjon Ruiter breekt in een duel met de Oosthuizense keeper haar been. De ambulance kon dus andermaal het sportcomplex van De Valken opdraaien. Marjon sterkte.