Voorbeschouwing senioren

Valken 1 speelt zondag in Egmond de wedstrijd die vorige week nog werd afgelast in het bekertoernooi. Egmondia is ditmaal om 14:00 de tegenstander. In Valkens klasse voor de rest een volledig programma, bij winst van Always Forward die op bezoek gaan bij het laaggeklasseerde Oosthuizen is Valken de eerste plek weer kwijt aan de Horinezen.

Na de bekeruitschakeling tegen Hollandia 2 wacht voor Valken 2 de hervatting van de competitie met een uitwedstrijd tegen SVW 27 3. Om 11:00 wordt er op sportpark De Kabel in Heerhugowaard afgetrapt. Thuis hield Valken deze ploeg op een 1-1 stand en ook op de ranglijst schelen ze niet veel. Beiden haalden tot nog toe 9 punten al had SVW daar een wedstrijdje minder voor nodig. Valken 2 is nu echter in de degradatiezone belandt: een 10e stek. Als het bij (maximaal) 2 degradanten blijft zit het voor Harry Sierkstra en zijn mannen wel goed want de Helderse ploegen WGW en FC Den Helder staan er ver onder.

Valken 3 speelde vorige week als een van de weinigen een competitiewedstrijd. Op het eigen veld werd Hauwert 652 met 3-1 verslagen. Kan ook niet anders zou je bijna zeggen daar Hauwert -2 punten heeft weten te behalen deze competitie. Om 14:30 begint op het Julianpark in Hoorn de kraker: Hollandia 4 – Valken 3. Bij winst kan Valken naast de Horinezen komen op de eerste plek (in verliespunten) daar Hollandia vorige week verrassend onderuitging bij Apollo 682.

Het 4e moet zondag om 14:30 aan de overkant van de provinciale weg bij onze bloemkoolburen van Zouaven zijn. Aldaar zal Zouaven 8 – op de ranglijst hebben ze dezelfde positie als hun teamnummer – klaar staan om de strijd aan te gaan. Na het uitstekende begin in de competitie van Valken 4 zijn ze nu wat teruggezakt naar de 3e stek. In verliespunten staan ze er nog wel het beste voor, maar je moet die inhaalwedstrijden altijd eerst nog maar weten te winnen……

De helden krijgen op de bekende tijd bezoek van MOC 4. Stel nu, met de nadruk op stel, dat Valken 5 wint van de nummer 6 op de ranglijst, dan gaan ze ze weer voorbij. Valken 5 staat momenteel 8e, maar ze draaien al een tijdje niet dus de tijd zal het leren. Wellicht kan een overwinning zondag de ommekeer betekenen. Als Valken 5 niet kan winnen van ploegen onder zich, dan moeten ze het maar doen tegen hoger geklasseerde teams.

De veteranen moeten vroeg hun bed uit. Om 10:00 start de wedstrijd in Wormerveer tegen fusieclub Fortuna Wormerveer. Valken staat er nog steeds uitstekend voor, maar speelde zo weinig wedstrijden dat het vertekend zou zijn dat ze het minste aantal verliespunten hebben. Zo hebben ze er 4 minder gespeeld dan de koploper (Zeevogels), en die 4 heb je zomaar niet gewonnen. Fortuna staat 3e en heeft 2 puntjes en 2 wedstrijdjes meer gespeeld dan Valken.

De dames krijgen bezoek van de dames van MFC. Vorige week moesten ze daar eigenlijk heen, dat ging niet door om duistere redenen. Nu dus de herkansing en de mogelijkheid om het gelijke spel in het bekertoernooi te verbeteren. Valken gaat op jacht naar de 5e stek in de competitie, MFC zal de 2e plek proberen te veroveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Johan Dekker, 19-07 (52 jaar)
Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken