De weg van Den Oever naar De Kuip levert 6 punten op!

Valken B1 vertrok j.l. zondagochtend om exact 10.00 uur met een selectie van 12 man richting het rustieke Den Oever voor de wedstrijd tegen de visserszonen oftewel Wiron B1.

Leuke anekdote is dat onze trainer P. Haars zich reeds om 09.00 uur met zijn stationwagen op de verlaten parkeerplaats had gemeld voor het vertrek. Aangezien hij het verdacht rustig vond vermoedde hij dat het afgelast zou zijn, echter het bleek dat hij iets te gretig in de geest was voor de 1e wedstrijd in het jaar 2004.

Als koploper begonnen wij, conform afspraak, goed en werd met een snelle balcirculatie geprobeerd de tegenstander te overrompelen. In eerste instantie leek dit goed te lukken doordat binnen het kwartier een mooie aanval door Joost Kuné via een lob over de keeper netjes werd afgerond, 0-1. Hierna leek het wel of wij dachten dat het allemaal vanzelf zou gaan. Indien wij in de buurt van de 16 meter kwamen van de tegenstander gingen wij uit op eigen succes of hielden het overzicht niet voor een goede eindpass.
Hoopgevend was dat Joep Obdam in de laatste 5 minuten voor rust zichzelf tweemaal goed vrijspeelde en ook tweemaal alleen voor de keeper wist te scoren, 0-3 ruststand.

Het leek of de overwinning ons niet meer kon ontgaan maar toch was iedereen zich ervan bewust dat in de tweede helft een snelle goal nodig zou zijn om de tomeloze inzet van de visserszonen in te dammen. Derhalve was het spijtig dat de eerste aanval van ons eindigde in een mooie voorzet vanaf de rechterkant. De bal belandde precies op schoenmaat 48 van Niels Koster die de bal helaas centimeters langs de verkeerde kant van de paal deed belandden.

Het bleef 0-3 maar de strijd bleef en de scheidsrechter moest zelfs een aantal gele kaarten uitdelen aan de noeste zeelui i.v.m. een paar grove overtredingen. De rode kaart bleef uit en veranderde de zeebonken in het laatste kwartier zowaar via een aantal snel uitgevoerde counters de stand in 2-3. Zodoende waren de laatste minuten voor ons een spannende aangelegenheid en waren wij blij dat het verlossende eindsignaal klonk.

Hierna togen wij (lees: Huib the White en Der Weisse) rechtstreeks van Den Oever naar de Kuip in Rotterdam om een 0-2 achterstand tegen Fc Utreg te zien veranderen in een 3-2 overwinning. Dit alles dankzij een fijne invalbeurt van de heer D. La(a)Novic die het legioen toch een fijne middag bezorgde..

Het bezoek aan Den Oever en Rotterdam deden ons en hoogstwaarschijnlijk trainer P. Haars de geest weer verruimen?!