Geflatteerde nederlaag Valken B1 in beker tegen Zouaven B1

Geflatteerde nederlaag Valken B1 in bekerwedstrijd tegen De Zouaven B1

Voor een plek in de volgende ronde van de Amstel (Malt) Cup speelden wij onze eerste poule wedstrijd tegen De Zouaven B1. Na afloop bevestigde de scheidsrechter ons dat wij door de KNVB zijn ingedeeld in poule 100. Derhalve zullen wij een voor ons nog onbekende tegenstander gaan ontmoeten en blijft er een kleine kans op het behalen van de volgende ronde.

Het mocht niet zo zijn dat wij De Zouaven B1, spelend zonder de aan zijn rug geblesseerde Bart Boon, huilend op de fiets naar huis konden laten gaan; na het laatste fluitsignaal van de man in het zwart met panty(!) stond er 3-4 op het scorebord.

Wij starten de wedstrijd met op doel de vaste keeper van de C-junioren Nicky Redeker.

In de eerste helft kwamen wij fel uit de startblokken en maakten wij het onze tegenstander meteen moeilijk. Over het hele veld werd er volop strijd geleverd om de bal en boden wij prima tegenspel, echter wij kwamen wel met 0-1 achter binnen welgeteld 5 minuten doordat er niet goed werd opgelet bij een corner. Meteen hierna was het Niels Koster die Tim Wilderink via een splijtende pass alleen voor de keeper zette. De inzet van Tim was net niet hard genoeg zodat de bal voor de lijn kon worden weggehaald door een verdediger van De Zouaven.

Zij bleken het gevaarlijkst op de momenten dat zij de bal van ons hadden veroverd en meteen in de omschakeling contact zochten met hun voorste linie. Een prachtig gezicht was het om onze verdedigers telkenmale duels te zien uitvechten met één van hun aanvallers.
Jan Boon toonde hierbij geen enkel ontzag en respect voor zijn tegenstander die hij de gehele wedstrijd geen meter ruimte gaf. Het kwam een speler van De Zouaven zelfs op een vijf minuten straf te staan omdat hij een legaal tikje op zijn been van Jan niet kon waarderen.

In de loop van de eerste helft maakten wij het onze tegenstander steeds lastiger maar wisten wij ons vele balbezit niet om te zetten in een doelpunt oftewel een verdiende gelijkmaker. Zoals zo vaak in de voetballerij valt het doelpunt uit het niets aan de andere kant; vanuit het middenveld ging de bal blind naar hun rechtsbuiten die zich vrij speelde en 0-2 liet aantekenen. Zij dachten de klus te hebben geklaard maar met veel inzet en prima combinaties bleven wij het doel van De Zouaven opzoeken en was het mooi om te zien hoe onze verdediger Jos Kraal zichzelf vlak voor rust vrij speelde op de rand van de 16 meter en de bal in de linkerhoek plaatste, 1-2 ruststand.

Na de rust opnieuw een tegenstander die zich liet inzakken op eigen helft en vele keren de bal terugspeelde op de keeper die op zijn beurt de bal met de wind mee naar voren trapte.
Terwijl wij opnieuw op zoek gingen naar de gelijkmaker was het weer een corner die ons de spreekwoordelijke das omdeed. Slecht wegwerken stelde een speler van De Zouaven in staat om uit het niets voor 1-3 te zorgen. Opnieuw gingen de hoofden bij ons niet omlaag en met nog een extra stapje naar voren verdienden wij een vrije trap die op een prachtige wijze door
Hannes Groot langs de muur laag en hard in het doel werd geschoten, 2-3!

De Zouaven was duidelijk van slag en gingen zelfs nog steviger de duels aan. Hun aanvoerder zat niet lekker meer in zijn vel en kon voor 5 minuten naar de kant wegens verbaal geweld naar de scheidsrechter. Wijzelf bleven voetballen en kwamen bijna op 3-3 door een lob vanaf 35 meter van Niels Koster over de keeper heen maar helaas tot ontzetting van iedereen verdween de bal langs de verkeerde kant van de paal naast het doel.

Vlak voor tijd was het weer een trap van de keeper die dit keer over alles en iedereen in de voeten van een Zouaven aanvaller belandde en het buitenkansje benutte, 2-4. Onze laatste man Merijn van Vlimmeren ging ook mee naar voren en in blessuretijd werd het toch weer spannend doordat een voorzet van Tim Wilderink door De Zouaven op een prachtige wijze in hun eigen doel werd gewerkt, 3-4.
Het lukte niet om de gelijkmaker erin te knallen, echter wij gingen met opgeheven hoofd het veld af.

Wij eindigen met de opmerking van middenvelder Marcel Kuin na afloop van een mooi duel: De Zouaven had aan een halve kans genoeg en wij hadden er twee nodig.