Hebben we na zondag 3 koplopers?

Valken 4 speelt dit weekeind namelijk om de koppositie!

Koploper Valken 1 gaat op bezoek in de Goorn bij RKEDO. De Gorinezen ontsloegen deze week hoofdtrainer Martin Glim en diens assistent Pieter Berkhout. Glim zou aan het eind van het seizoen sowieso al vertrekken, maar de slechte resultaten noopten het bestuur van EDO om deze beslissing nu al te nemen. Laten we niet hopen dat dit het gewenste schokeffect teweeg brengt aanstaande zondag. In de heenwedstrijd had Valken het ook al moeilijk met de witten. Een moeizame 3-2 betekend echter wel dat de punten in Hem bleven. Met – voor Valken – nog 7 duels op het programma is Valken na het verassende verlies van Always Forward thuis tegen De Rijp van Mark Vis uitgelopen naar een 4 punts voorsprong. Dit betekend dat Valken sowieso 1 duel mag verliezen en dan nog is men kampioen als de rest gewonnen wordt. EDO zal alle zeilen bij moeten zetten om een langer verblijf in de 4e klasse te garanderen. Op dit moment staan ze een na laatste met slechts 1 puntje meer dan de hekkensluiter Oosthuizen.

Valken 2 krijgt thuis tegen WGW 2 de kans om de goede ingezette lijn van vorige week voort te zetten. Om 11:30 komen de Helderse hekkensluiters met 0 (!) punten op bezoek. In Den Helder werden eerder dit seizoen de punten verdeeld door het 2-2 gelijke spel. Valken 2 is door de toch wel verassende overwinning tegen VIOS W. zeker van lijfsbehoud. WGW zal ongetwijfeld degraderen dus voor Valken een mooie kans om eens flink uit te halen.

De andere koploper – Valken 3 – is zondag vrij. Op dit moment is ook Valken 3 4 punten los van de naaste concurrentie (Blokkers 4). De Kersenboogerds spelen zondag wel, thuis tegen het zeer laag (een na laatste) geklasseerde Spartanen 5, dus zal Blokkers de druk op het 3e wel gaan opvoeren.

Het 4e krijgt om 11:00 bezoek van het 6e elftal van het Enkhuizense West Frisia Draka Polva. Dit is dé wedstrijd om het kampioenschap. De nummer 1 tegen de nummer 3 (officieel zelfs nummer 2, maar dit staat nog niet op de KNVB-site). Bij winst wordt Valken 4 weer koploper. Eerder dit seizoen wist Valken in Enkhuizen met maar liefst 2-6 te winnen, de enigste nederlaag van de rood-gelen. Ook Valken verloor nog maar 1 maal dit seizoen, thuis tegen middenmoter Blokkers 10 met 1-3.

Indien de helden weer 11 spelers op de been weten te brengen mogen ze om 12:00 in Zwaag aftrappen tegen Westfriezen 10. Dit wordt de eerste confrontatie tussen beide teams dit jaar, de wedstrijden worden nogal eens afgelast. Westfriezen staat momenteel op de 5e stek maar is in goeden doen. Zo werd er vorige week met 6-1 gewonnen van nummer 3 St. George 3. Valken 5 zal het dus absoluut niet kado krijgen en moet hard aan het werk om de 7e stek op de ranglijst te kunnen handhaven.

De veteranen gaan waarschijnlijk een ingelaste wedstrijd spelen tegen SSV. Om 11:30 staat de aanvang volgens KNVB.nl op het programma. SSV is niet zo’n hoogvlieger. De ploeg uit Stompetoren staat 11e van de 13. Ze speelden nog niet eerder tegen elkaar, maar dit is niet zo gek want Valken Ve. Speelde nog maar 8 keer.

De dames staan voor de dubbele uitconfrontatie tegen MFC. Zondag en volgende week zondag om 14:00 in Medemblik. Valken stuntte vorige week door de koploper KSV met 2-1 verslaan. De felicitaties uit Heerhugowaard kon u reeds in het gastenboek lezen, met meteen maar het verzoek om ook de komende 2 weken de uiterste best te doen. Overigens zal MFC niet echt een bedreiging vormen voor KSV die misschien alleen Andijk nog een beetje als concurrentie mogen beschouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Copyright © 2024 De Valken