Grote winstpartijen en helaas bij RKEDO een schokeffect

Het schokeffect bij RKEDO heeft zijn werking gedaan. In een matige pot voetbal wonnen de Gorinezen met 2-0. De hyperactieve irritante interim-trainer kan dus tevreden zijn. In de eerste helft, als regen en wind de overhand hebben op het EDO-hoofdveld, valt er voor de supporters weinig te genieten.

Na rust gaat de wind wat liggen, komt er zelfs een waterig zonnetje op en haalt EDO de winst. Na 60 minuten een verwoestend afstandsschot die pardoes in de kruising belandt. In de laatste minuut wordt een afgeslagen voorzet opnieuw ingebracht en wordt het voor de statistieken nog 2-0. Vlak daarvoor wordt een doelpunt van Mike Leegwater afgekeurd wegens buitenspel. Of de voorzet van Jos Dalinvaller Mike in buitenspelpositie bereikte is vanaf de volgepakte tribune niet te zien.

Valken 2 haalt wederom uit! Met maar liefst 7-1 wordt WGW terug naar Den Helder gestuurd. De Heldersche formatie zal ongetwijfeld linea recta degraderen, ze hebben nog steeds geen punt.

Valken 4 verliest tegen koploper West Frisia DP, de uitslag is niet bekend. Duidelijk is wel dat West Frisia nu florisant bovenaan staat.

De helden verassen in Zwaag door Westfriezen 10 met 2-4 te verslaan. Voor rust spelen de helden tegen de wind in en dat heeft de zege opgeleverd. Er wordt lustig gecombineerd en dus vallen er goals. Zeger Davidzon als eerste, daarna een penalty die als vanouds simpel wordt binnengeschoten door Peter Dekker. Hessel Bossch maakt de 0-3 waarna Westfriezen nog even wat mag terug doen. Vlak voor rust stelt Martin Beemster de winst veilig door een corner er bij de eerste paal via een Zwaagse verdediger in de goal te krijgen -> vanaf de hoekvlag dus J. Na rust mag Westfriezen nog een keertje scoren.

De dames winnen ook alweer! Nu wordt nummer 4 MFC met 0-4 verslagen. Doelpuntenmakers bij de vrouwen: Liesbeth Tuyten, Kim van Diepen, Mira Charlier en Guda Bertrand. Volgende week moeten de meiden weer tegen MFC en bij winst komen ze wel erg dichtbij.