Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Te beginnen bij het vlaggenschip. Nog 5 wedstrijden te gaan, nog 5 finales volgens Wim de Haart. Dat klopt ook wel want men speelt nog tegen een aantal kampioenskandidaten zoals Spirit en West Frisia DP en aanstaande zondag tegen De Rijp, de ploeg van Mark Vis. In Hem werd het eerder dit seizoen in een spectaculair duel 5-4 voor Valken door een treffer in de blessuretijd van Patrick van Veen. Valken moet dit duel ‘gewoon’ winnen om kampioenskandidaat te blijven.

Het 2e gaat richting Castricum. Aldaar zal Vitesse ’22 om 11:00 staan te wachten om dit duel te mogen beginnen. Valken speelde zich vorige week definitief veilig door FC Den Helder met 5-2 naar huis te sturen. Valken staat ineens op de 8e stek, ze moeten volgens de postmaster nog 1 plaatsje zakken. Dat zal zondag wellicht al kunnen gebeuren want Vitesse staat gedeeld 3e. Thuis won Vitesse nipt met 4-5.

Vorige week toch een tweetal verrassende uitslagen, namelijk het verlies van Valken 3 bij Apollo ’68 en het gelijkspel van het 4e tegen laagvlieger Spirit ’40 5. Kans op revanche is er niet voor Valken 3, zij zijn vrij. Het 3e staat nu ook niet meer bovenaan. Blokkers 4 staat daar nu met 2 punten voorsprong op Valken 3, maar wel een wedstrijd meer gespeeld.

Valken 4 mag tegen Schellinkhout het geschonden blazoen weer proberen op te poetsen. Dit is een wedstrijd tussen 2 subtoppers, nummers 3 en 4 van de ranglijst. Eerder dit seizoen werden aan het IJsselmeer de punten gedeeld na een 1-1 gelijkspel.

Ook voor het 5e nieuwe kansen na de terechte nederlaag van vorige week in de namiddagwedstrijd tegen VVW 8. De helden gaan richting Twisk om tegen TSV Twix 3 te spelen. Tegen de oranjehelden is het altijd hommeles en dat zal dan deze week ook wel weer zo zijn, vooral de linksback is iedere keer een vriend van Valken 5. In de thuiswedstrijd werden de punten gedeeld, 2-2. Aanvang van de wedstrijd tussen de nummers 9 en 7 is 14:00.

De Valken-veteranen mogen dicht bij huis blijven. In Hoogkarspel wordt aangetreden tegen Spirit ’30. In de heenwedstrijd won Valken met maar liefst 5-1. Dit verschil zien we ook terug in de stand, de nummer 5 speelt tegen de nummer 10.

De dames kunnen bij winst in het duel tegen Winkel op de derde plaats terecht komen! Na 3 zeges op rij lonkt een plaats op het ereschavot. Die overwinning moet lukken, eerder dit seizoen werd er thuis al met 5-1 gewonnen en uit met 0-1. (De dames spelen een anderhalve competitie). Daar LSVV tegen de dames van Andijk speelt is de kans aanwezig dat Valken 3e wordt. Dan moet Andijk wel winnen van LSVV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Johan Dekker, 19-07 (52 jaar)
Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken