Valken 1 heeft nog maar 4 finales, dames naar de 3e stek!

Valken 1 zet andermaal een hele goede, belangrijke stap in de richting van het kampioenschap. Uit bij 1 van de – weliwaar minieme – kanshebber op de titel, De Rijp, wint de formatie van Wim de Haart tegen de Mark Vis-brigade met maar liefst 0-6! De ruststand in De Rijp was 0-0, maar na rust dendert de rood-groene trein over de gastheren heen. Het gelegenheidsaanvalsduo – Lenniegoal, Jos Dalspits – voorheen Dalinvaller – scoort 2/3e deel van de productie, Lennard 2 maal en ook Jos 2 maal, waarvan 1 spatzuiver in het kruis. Ook Gerard Laan en Mark Dop weten het net te vinden zodat Valken bovenaan blijft staan. Temeer daar directe concurrent Spirit ’30 tegen West Frisia DP niet verder komt dan een 1-1 gelijkspel. Het gat bedraagt nu 5 punten met nog 4 duels te gaan.

Het 2e weet de opgaande lijn niet door te trekken. In Castricum weten ze nog wel op een 2-0 voorsprong te komen tegen Vitesse ’22 3. Na 90 minuten staat er helaas een 4-3 uitslag op het scorebord. Doelpuntenmakers aan Hemmerzijde waren Dennis de Wit vanaf 11 meter, Marco Bakker en Barry Schipper, invaller afkomstig van de A-jeugd.

Valken 4 wint in het C-stadion van Schellinkhout 3. Bij rust was de stand al 1-0, de eindstand kan hoger zijn, maar hier zijn we niet helemaal zeker van.

De helden worden geteisterd door een ware blessuregolf. Zaten Peter Groot, Cees Beemster en Bart de Wit al in de lappenmand. Gedurende deze week werd dit aanval verdubbeld. Martin Beemster verdraaide zijn knie bij een potje zaalvoetballen, Peter Dekker heeft last van zijn ribben en moest na 5 minuten de wedstrijd staken en Hessel Bossch meldde zich gisteren al met een onwillig been. Derhalve stonden bij Valken 5 vandaag op een gegeven moment slechts 8 helden in het veld, waaronder invaller Matthijs Karbet van Valken 3. Het wachten was op Ivo Kuip en Dennis de Wit die na 21 minuten aankwamen. Toen stond het helaas al 4-0. Net voor rust wordt het 5-0. Na rust voetbald Valken 5 iets beter, scoort Erwin Vreeker ook nog wel maar de 7-1 nederlaag is een triest fiet.

De veteranen speelden vanochtend vroeg bij de buren van Spirit. Na het laatste fluitsignaal blijkt dat de Hemmers aan de juiste kant van de scoren zijn belandt. Met een klinkende 1-4 overwinning kunnen de 3 punten in de tas worden gestopt.

De dames winnen voor de 4e keer op rij en staan zeer waarschijnlijk op een 3e stek. Nu wordt Winkel in een moeizame wedstrijd op zijn gezet met 2-0. Lange tijd staat het 0-0, in de 75e minuut opent Mandy Hoekstra de score waarna Gesina Bertrand verdubbeld in de 80e minuut.