Een mogelijk kampioenschap en wat er meer gespeeld wordt

Wordt Valken 1 aanstaande zondag kampioen? Dat is de vraag die 3 wedstrijden voor het einde van het seizoen actueel is geworden. Mocht Valken zondag thuis tegen Spartanen winnen en Spirit ’30 wint in Hoorn tegen Always Forward dan kan de kampioensvlag gehesen worden. Het verschil met Forward bedraagt dan met nog 2 wedstrijden te spelen 7 punten. Bij een gelijkspel tussen Valkens concurrent(en) is het kampioenschap officieus een feit. Tegen de nummer 6 van de ranglijst dient Valken te kunnen winnen. In Wognum werd eerder dit seizoen namelijk al met 2-5 gewonnen.

Het 2e moet nog 4 duels spelen waarvan zondag de eerste, thuis tegen VVS ’46 2 uit Spanbroek. In Spanbroek won Valken dit seizoen met maar liefst 0-3. En toch staat VVS 3 plaatsen hoger op de ranglijst. Valken staat nog steeds 8e, wat het eindresultaat wellicht zal zijn. Een plaatsje zakken naar 9 is niet ondenkbaar, maar een andere positie zit er waarschijnlijk niet meer in. De voorwedstrijd begint om 11:30.

Valken 3 speelt zondag ook thuis, tegen Blokkers 4, aanvang 12:45. In Blokker ging het 3e met 3-0 de bietenbrug op, tijd voor eerherstel dus. Bij winst komen ze op 2 punten van de koploper, Valken 3 lijkt namelijk de laatste tijd het kampioenschap een beetje weg te geven, na bijvoorbeeld de 2-1 nederlaag van vorige week tegen West Frisia DP 3.

Het laatste team dat thuisspeelt (om 11:00) is Valken 4. Zuidermeer 3 komt in Hem op bezoek om te proberen de verrassende 1-1 van eerder in het seizoen minimaal te evenaren. Zuidermeer staat namelijk helemaal onderaan, terwijl Valken als nummer 2 door het leven gaat, meer wordt het ook niet want West Frisia DP 6 wordt kampioen, zo veel is zeker.

Valken 5 kan weer een tijdje vooruit na de knappe overwinning van vorige week op HSV Sport 1889 3 met 4-0. Tegenstander zondag, St. George 3, zal niet wakker liggen van komende wedstrijd daar ze in Hem met 0-3 wonnen. Het verschil op de ranglijst laat ook weinig anders zien dan dat de Spierdijkers normaal gesproken zouden moeten winnen, nummer 2 tegen nummer 7. Aanvang 11:30 ipv 12:00!

De veteranen mogen om 10:00 al weer aantreden. Nu is de gastheer St. Adelbert te Egmond-binnen. Thuis won de nummer 5 – Valken – met 3-1 van de nummer 2 (!), dus niets is onmogelijk. Het verschil in de ranglijst zit hem natuurlijk in het geringe aantal wedstrijden dat Valken tov de tegenstander speelde.

De dames gaan weer eens proberen een confrontatie met Oosthuizen tot een goed einde te brengen. Voordeel voor de meiden is wellicht dat het duel in Oosthuizen gespeeld wordt. Valken verspeelde vorige week de kans om op de derde stek te komen door met 1-1 gelijk te spelen tegen nummer laatst SRC. Zondag is het derhalve de strijd tussen de nummers 6 (Oosthuizen) en 4. Een eerder duel in Oosthuizen werd door Valken met 3-2 verloren, thuis werd met 4-0 gewonnen. LSVV speelt tegen KSV dus bij winst wordt Valken waarschijnlijk 3e!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Copyright © 2024 De Valken