Der Weisse ongedeerd na bezoek aan voetbalwedstrijd in 020

Feyenoord-spelers belaagd na duel bij Jong Ajax

15/4/2004

De wedstrijd tussen Jong Ajax en Jong Feyenoord (3-1) is na afloop ontaard in een complete chaos. Op De Toekomst bestormde een aantal Ajax-fans het veld, waar ze de Feyenoorders te lijf gingen.
Zo werd Robin van Persie ingesloten en kreeg hij diverse klappen, voordat hij de kleedkamer wist te bereiken. Ploeggenoot Jorge Acuña (foto), die hem te hulp schoot, liep kneuzingen aan hoofd, nek en ribben op en moest per ambulance naar een ziekenhuis worden vervoerd, zo meldt de website van Feyenoord.

‘Direct na het laatste fluitsignaal werd het veld massaal bestormd. We konden geen kant op. Ik zag dat Van Persie en Kike Acuña flinke klappen kregen en zelf kreeg ik ook nog een dreun op mijn kaak. Kike was zelfs groggy’, vertelde Gérard de Nooijer.

‘Overal lagen spelers, die door John van ’t Schip en Daniel de Ridder gered moesten worden. Maar wat wil je ook, met twee agenten en zeven stewards’, mopperde Feyenoord-coach Mario Been in NOS Langs de Lijn. ‘Ajax en de politie hebben gefaald als je al om half zeven ziet dat er al een enorm dreigende sfeer heerst.’

Ajax directeur Arie van Eijden liet aan RTV Nood-Holland weten ‘zich diep en diep te schamen’ voor het gedrag van een deel van de supporters. ‘Er was geen enkele aanleiding. De wedstrijd was rustig en de spelers hebben zich voorbeeldig gedragen.’

‘Het is ontzettend triest dat dit mogelijk is in Nederland en dat de KNVB toelaat dat zo’n wedstrijd op De Toekomst gespeeld wordt. Ik hoop dat de bond het hier niet bij laat zitten, want dit was ronduit schandalig’, aldus De Nooijer.

Namens de KNVB gaf Henk Kesler aan dat de verantwoordelijkheid in eerste instantie bij club en gemeente ligt. ‘Als Ajax en de lokale overheid zeggen dat het kan, dan voegen wij ons daarnaar. Maar gezien het risico lijkt het mij dat je meer veiligheidspersoneel had moeten inzetten.’

Buiten het altijd al beladen duel tussen de twee rivalen stond er ook min of meer het kampioenschap in de Eredivisie voor reserveteams op het spel. Vooraf deelden Ajax en Feyenoord de koppositie. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft Ajax nu drie punten voorsprong.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Aaron Broersen, 17-06 (13 jaar)
Niels Laan, 17-06 (31 jaar)
Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken