Valken speelt wederom 2-2 gelijk

Een verdienstelijke eerste wedstrijd van het seizoen werd zojuist gespeeld door Valken 1.

De hittegolf is ten einde en onder een prettig miezerig regenbuitje begon de wedstrijd al om 18:55. Derhalve het eerste doelpunt gemist, een eigen goal van Zouavens’ laatste man.

Bij Valken zagen we vandaag het officiële debuut van Peter Molenaar, keeper die de strijd moet aangaan met Doelman Dekker, en André Keuning, die de plek van Gerard Laan lijkt te gaan in nemen.

In de eerste helft spelen beide elftallen een hoog tempo en verscheidene kansen kunnen dan ook worden genoteerd. Namens Valken zijn die voor Martijn Meester, Jos Dalmulder en Joris Groot die zijn afstandsschot op de dwarsligger ziet uiteenspatten.

Ook aan de andere kant weten de gastheren het aluminium te raken, dit in de vorm van de welbekende staander.

Voor rust weten ze echter niet keeper Peter Molenaar te verschalken, derhalve een 0-1 ruststand.

Na rust blijft Molenaar, evenals Joris Groot en Jos Dalmulder langs de kant en verschijnen respectievelijk Doelman Dekker, Michiel Beemster en Mark Ruiter binnen de krijtlijnen.

Zouaven voetbal, zeker in het begin van de 2e helft, nu beter als Valken. Na 2 minuten in de 2e helft is het alweer gelijk als Doelman Dekker in een 1 tegen 1 situatie kansloos is op de schuiver van spits Bruin van de Grootebroekers.

Na 58 minuten wordt het ook 1-2. Een afstandsschot vanaf 20 meter schiet pardoes onder Dekker door.

Zouaven wisselt zo nu en dan nog wat en ook bij Valken komt Martijn Meester en later ook nog Mike Leegwater in het veld.

5 minuten voor tijd heeft laatstgenoemde nog een prachtige solo in petto. Na het uitspelen van 2 verdedigers verschalkt hij ook nog de Zouavenkeeper en zo eindigt dit duel evenals vorig seizoen in 2-2.