Blamage Valken tegen De Rijp

In het kader van een toernooi bij De Rijp mocht De Valken donderdagavond aantreden tegen de gastheren. Voor de Hemmers betekende dit het 2e duel in de oefencampagne. Omdat opnieuw een aantal spelers ontbraken, had trainer De Haart Niels Kool en Frank Lakeman bereid gevonden om de groep te vergezellen. De Haard koos grootendeels voor hetzelfde concept. Dit was op zich logisch, want tegen Zouaven hadden de Groenroden een aardige indruk achtergelaten. Helaas bleek deze formule geen garantie voor succes. Valken droop na een dramatische 1e helft uiteindelijk met een 5-0 nederlaag het veld af.

Trainer Vis van de Rijpers was nog vriendelijk in zijn analyse. ‘Die 1e goal was een ongelukje en daarna vlogen er direct nog 2 in. Ik denk dat dit deels toeval was.’ Trainer de Haart was minder fideel. ‘Ik schaamde me rot, GVD. Nog wel tegen mijn oude ploeg’. ‘ Eigenlijk ontbrak het vanavond aan alles: instelling, teamgedachte, slimheid en ga zo maar door.

Het begin van de wedstrijd was nog niet eens zo slecht. Valken oogde vermoeid, maar tikte de bal beter rond als het fel jagende De Rijp. Op inzet wist de thuisploeg gaandeweg de 1e helft het initiatief te nemen. Toch had de 1-0 helemaal niet hoeven vallen. Patrick onderschatte de kwaliteiten van zijn direct tegenstander en liet zich wel heel makkelijk aftroeven langs de zijlijn. De voorzet kon simpel worden ingetikt. Dit betekende het startsein voor het meest dramatische kwartier in De Valken historie. Binnen no-time was het 4-0 en er waren zelfs kansen op meer. Vooral Dolf had een ongelukkige avond. Waarschijnlijk heeft de 1e trainingsweek op hem en een aantal andere spelers zijn tol geëist. Valken wist welgeteld geen kans te creëren en met het schaamrood op de kaken werd de kleedkamer opgezocht.

Na de rust, waarin De Haart goed verstaanbaar zijn menig over de prestatie had weergegeven, begon Valken iets beter aan de 2e helft. Een aantal verse krachten en een eergevoel wat de spelers zich meester maakte bracht wat extra energie. Helaas werd het niveau er niet beter op. Een perfecte dieptebal van Jos werd kundig afgemaakt door de Rijper spits: 5-0.

Daarna had Valken het beste van het spel, maar veel leverde het niet op. De Rijp vond het wel prima zo, de revanche voor de smadelijke 0-6 was binnen en goed ook. Laten we hopen dat deze avond een incident zal blijken, want anders kunnen we de 3e klasse na 1 seizoen waarschijnlijk weer vaarwel zeggen.

Opstelling Valken:
Frank Dekker (46. Peter Molenaar), Remco Sinnige (46. Frank Lakeman), Patrick van Veen, Michiel Beemster, Dolf Karel, Joris Groot, Peter Bakker, Mark Dop, Andre Keuning (46. Niels Kool), Martijn Meester, Jos Dalmulder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 01-06-2024
Ochtend
Isabel/Milan Vonk
Middag
Luca Bleeker/Opvulplek

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Dennis Groot, 27-05 (24 jaar)
Marike de Wit, 28-05 (18 jaar)
Delano Bezuijen, 29-05 (20 jaar)
Wietse Sijm, 29-05 (32 jaar)
Charmaine Boon, 30-05 (33 jaar)
Rick Raven, 30-05 (35 jaar)
Loek Groot, 31-05 (30 jaar)
Nick Redeker, 01-06 (35 jaar)
Tim Stammes, 01-06 (25 jaar)
Copyright © 2024 De Valken