Valken gunt Always Forward geen revanche

Vorig jaar een heuse topper. Dit jaar niet meer dan een duel tussen een 3e klasser en een 4e klasser. Het perspectief van de altijd beladen wedstrijd tussen de twee rivalen uit Hem en Hoorn is ogenschijnlijk veranderd. Schijn bedriegt, want beide elftallen zijn qua samenstelling nauwelijks veranderd. Het krachtverschil is dan ook niet aanwezig, tenminste, niet meer of minder dan vorig seizoen. Valken – Forward dus, dat betekent Noord tegen Zuid, Stad tegen Land, Wit tegen Groenrood enz…

De Haart miste ook voor dit duel een aantal vaste krachten. Remco bleef langs de kant met verrekte kniebanden, Dolf moest zijn tas inpakken voor een korte vakantie, Mike L was nog geschorst en Martijn M. is doordeweeks vrijwel nooit beschikbaar. Derhalve moest de Purmerender weer flink puzzelen. Niels, Nobi, Frank Lakeman en Sebastiaan Redeker mochten plaatsnemen op de bank. Peter Molenaar stond dit keer onder de lat, aangezien Frank Dekker afgelopen zondag tegen Kaagvogels een hele wedstrijd mocht keepen. Mark begon op linksback, Erwin op linkshalf. Jos mocht dit keer in de basis beginnen naast Lennard. Michielm de vliegende keep van de voorbereidingm stond nu weer eens rechtsachter.

De wedstrijd, welke werd gespeeld op B-veld, betekende direct de officieuze beslissingswedstrijd in de poule. Er mocht immers aangenomen worden dat zowel Beemster als Kaagvogels geen problemen zal opleveren. Anderzijds betekende deze wedstrijd een goede testcase voor Roodgroenen voor het komende seizoen in de 3e klasse.
In het begin voorspelde dit niet veel goeds. Forward nam brutaal het initiatief. Dit leidde tot een goede kans, maar Peter stond zijn mannetje op een hard schot van de geheel vrijstaande rechtshalf. Daarna begon Valken ook mee te doen. De thuisploeg combineerde makkelijker en sneller, maar slordigheden waren ook genoeg waar te nemen. Uit een paar van deze slordigheden wist Forward nog wel gevaarlijk te worden, maar tot veel problemen leidde dit niet. Verder gooide Forward nog een ouderwets wapen in de strijd: de verre ingooi. Het vreemde was dat niet de lange rechtshalf, maar de kleine spits bij de 1e paal de ballen diende door te koppen. Patrick was hem constant de baas, dus hiervoor hoefde Valken zich ook geen zorgen te maken.

Valken creëerde veel halve kansen, maar 100% kansen waren ook voor de ploeg van De Haart op 1 hand te tellen. Wat opviel was dat het nog al eens schortte aan de eindpass. Jos, Lennard, André en Joris waren na een mooie actie niet bij machte om de vrijstaande medespeler voor het doel te bereiken. Een goed gelukte poging hiertoe betekende ook direct de 1-0. Lennard legde vanaf links de bal bij de 2e paal op het hoofd van Jos. Iedereen rekende erop dat Dalspits de bal zou terugkoppen op een aantal inlopende mensen, maar met een handig boogballetje wist hij de Forward-goalie te verrassen. Na de 1-0 nam Valken nog krachtiger het initiatief. Maar meer dan een paar schoten van André viel er niet te noteren.

Ook in de 2e helft reeg De Valken de halve kansen aan elkaar. Forward stelde hier nog steeds weinig tegenover. Qua veldspel was het niveauverschil minimaal, maar de Valkenaanvallen waren een stuk dreigender. Echter ook nu ging Valken daar niet secuur mee om. De Haart had inmiddels een aantal keren gewisseld. Nobi kwam op de linksachter en Frank Lakeman op de rechtshalf stek. Joris kwam zodoende op de rechtsachter terecht. Achteraf gezien een gouden greep, want hij was in de resterende minuten behoorlijk op dreef. Een ietwat makkelijk gegeven vrije trap van de gelegenheidsrechtsback leidden helaas wel de gelijkmaker in. Joris sprong een beetje in de rug van de tegenstander vlakbij de zestien. De vrije trap verdween dwars door de muur achter Peter.

Valken was even de weg kwijt, maar het laatste kwartier werd nadrukkelijk jacht gemaakt op de overwinning. Patrick was de dichtbij een plaats in het Hall of Fame, maar vrij voor doel kopte hij naast. Lennard kopte even later in de handen van de doelman. Invaller Niels Kool werd een vrije doorgang naar de goal gegund. Helaas verdween zijn stiffie met een touché net naast de goal.

De verwoede pogingen ten spijt, Forward leek de boel schoon te houden. Gelukkig heeft Valken Lenniegoal. Hij is nog niet in zijn beste vorm, maar voor het maken van mooie doelpunten is geen vorm nodig, zo bleek. Uit een hoge voorzet, weer bij de 2e paal, volleerde hij het leer hard met een gemene stuit diagonaal in de touwen. De goal werd enthousiast ontvangen door het trouwe Valkenpubliek, die de ploeg de laatste minuten hartstochtelijk vooruit hadden geschreeuwd.

Een overwinning dus, tegen die gasten van Forward. De Haart was gematigd tevreden en dat gevoel was ook niet weg te praten door een jonge journalist die daar anders over dacht. Dat Valken een zwaar jaar gaat krijgen is intussen wel duidelijk, maar die pot tegen Forward zit lekker in de tas. Bovendien is gebleken dat een aantal spelers op meerdere plaatsen inzetbaar zijn en dat is altijd handig voor een trainer. Al zal Joris met grote vrezen het opstellingsformulier afwachten voor de 1e competitiewedstrijd. De rechtsback positie zal dan namelijk naar alle waarschijnlijk dan nog steeds vrij zijn.

Kaagvogels – De Valken 0-3(0-1)
0-1 Peter Bakker (Mark Dop)
0-2 Jos Dalmulder (individuele actie)
0-3 Martijn Meester (rebound)

De Valken – Always Forward 2-1 (1-0)
1-0 Jos Dalmulder (Lennard Groot)
2-1 Lennard Groot (Peter Bakker)

Opstelling Valken
Peter Molenaar, Michiel Beemster, Patrick van Veen, John Bleeker (60. Frank Lakeman), Mark Dop, Joris Groot, Peter Bakker, Erwin Sinnige (70. Niels Kool), André Keuning, Jos Dalmulder (55. Nobi Jonker), Lennard Groot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Maas Bouman, 26-05 (21 jaar)
Timo Kromkamp, 26-05 (16 jaar)
Jeanne Wagemans, 26-05 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken