Een nieuw seizoen staat voor de deur inclusief babyboom

En zo is het maar net. Nog eventjes geduld en dan begint het seizoen 2004-2005 met op het einde voor Valken het 75-jarig jubileum waarvoor nu al druk activiteiten voorbereid worden.

Maar eerst moeten nog heel wat ballen in de netten rollen, moeten heel wat supporters langs de kant genieten en zich groen en geel ergeren aan datgene wat hun helden voorschotelen, moeten trainers zo af en toe met de handen in het haar zitten of van blijdschap hun hoofd stoten tegen het plafond van de dugout wanneer ze opspringen. En er moeten eerst nog heel wat 3e helften worden gespeeld, volgens Patrick van Veen niet geheel onbelangrijk (en daar moeten we hem gelijk in geven). Kortom, de bal gaat weer rollen.

Hoe gaat Valken 1 het doen in de 3e klasse. Volgens zojuist genoemde Patrick moeten ze ‘gewoon’ meedraaien in de middenmoot (interview volgt morgen). Met hoofdzakelijk jonge nieuwe aanvoer als bijvoorbeeld Andr├ę Keuning moet handhaven gerealiseerd worden door het team van Wim de Haart die zijn 2e jaar ingaat bij De Valken. Of het verlies van Gerard Laan op te vangen is zal blijken.

Gerard komt dit seizoen uit in het 2e. Samen met een andere nieuwe routinier, de inmiddels 38-jarige Kees van der Jagt, moet hij de balans in het ensemble van Harry Sierkstra terugbrengen. We gokken dan ook dat Valken 2 een hogere klassering dan vorig jaar moet kunnen realiseren. Al blijft dit lastig door de smalle selectie.

Valken 3 heeft ongetwijfeld wat extra jeugdige gezichten mogen verwelkomen. Het zal dan ook koffiedik kijken zijn om te kunnen zien of ze de goede klassering van vorig seizoen een vervolg kunnen geven.

Bij Valken 4 zijn Thomas Galasek en Yannis Anastisiou niet gesignaleerd. Vorig jaar nog met veel bombarie aangekondigd maar ze zijn nooit gekomen. Of het 4e net als Valken 3 weer in de subtop mee zal draaien is dus niet geheel zeker.

De helden lijken met de 2 nieuwe selectiespelers Ivo Kuip en Dennis de Wit, en een nieuwe subsponsor er duidelijk op vooruit te zijn gegaan dit jaar. Een hogere klassering dan plek 7 van afgelopen seizoen moet dan ook in de lijn der verwachtingen liggen. Let op: Valken 5 speelt het merendeel van de wedstrijden gelijk thuis met Valken 1. Welk team zal dit het meeste stimuleren? Overigens staat Valken 5 dit seizoen een heuse babyboom te wachten. Maar liefst 4 extra selectiespelers – te beginnen met Huib de Wit – zullen gedurenede dit seizoen op zondag uitgeslapen op het veld verschijnen.

De veteranen hebben een nieuwe doelman, Theo Hofland volgt Gerrit Redeker op die vaak een te druk schema had in het weekend. Volgens ingewijden bleek het ook dit jaar weer moeilijk om een elftal te realiseren. Maar het is andermaal gelukt.

De dames gaan onder leiding van Hennie Bezuyen, de Patricks en de vaste aanhang proberen het goede slot van vorig seizoen proberen te verbeteren. Ook hier een aantal verdwenen speelsters. De zusjes Ruiter stopten vanwege hun studie en Janneke Beemster vanwege de zojuist genoemde babyboom. Vooralsnog is iedere open plek weer ingevuld met nieuwe dames.

Over de jeugd tenslotte: de meesten zijn allemaal een jaartje ouder en zullen dus weer een team zijn opgeschoven zoals Cor al schreef werd de F1 de E3 en eerder al de mini-pupillen F4.

Laten we hopen op een pracht seizoen waarin winnen belangrijker is dan meedoen…. of was het nou andersom. In ieder geval veel plezier en wat er allemaal gebeurd op en rondom de velden, u leest het wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Copyright © 2024 De Valken