Valken kwam, zag en verloor

Vol vertrouwen vertrok De Valken delegatie richting het pittoreske Limmen voor de 2e competitiewedstrijd. Zoals bekend stond Valken nog op ‘nul’ na de ouverture tegen De Blokkers. Dankzij de KNVB zal het eigen hoofdveld voorlopig nog onbespeeld blijven, want onze trots mag starten met drie uitwedstrijden. Ook dit is inmiddels een bekend verhaal. Echter, niet minder frustrerend en belachelijk eigenlijk. Andermaal blijkt dat de KNVB er niet zit voor de clubs. Mensen die leuk kunnen zeggen dat die thuiswedstrijden toch wel komen, hebben geen verstand van voetbalpsychologie.

Anyway, De Haart kon vooraf alweer een aantal namen schrappen van zijn lijstje. Remco, Ruud en Martijn waren allen te gekwetst om een bal te raken. Daartegenover stond de terugkeer van André en Mike. Laatstgenoemde met een flinke jetlag, en dus niet fit genoeg om te starten. Ruud zullen we voorlopig buiten beschouwen laten, ook omdat Nobi zijn plaats prima opvult. Joris mocht derhalve weer als back fungeren, net als Michiel die de voorkeur kreeg boven Dolph. Helaas viel Joris af tijdens de warming-up. Dolph mocht alsnog starten op links en Michiel schoof op naar rechts.

Limmen vierde dit weekend kermis. Een extra adrenalinestoot voor de thuisploeg, die zichzelf goed genoeg acht om dit jaar voor de prijzen te spelen. De Haart stipte in zijn bespreking dit fenomeen nog eens aan. ‘Als je een vinger tegen een spelers’ neus drukt, komt het schuim eruit, maar toch kun je net iets meer dan op andere zondagen’.

Al vrij snel werd duidelijk dat Limmen simpelweg minder was dan De Blokkers. De thuisploeg leed veel balverlies op het middenveld en achterin werd onzeker verdedigd. De 1e kans was wel voor de Oranjewit hemden. Gelukkig beschikte de afmaker over een slap rechterbeen en kon Peter de bal wegstompen. Daarna was het De Valken met het initiatief. Meer balbezit, kansjes, maar ook veel fouten in de passing. Limmen kon hierdoor, door een snelle omschakeling, vaak gevaarlijk uitbreken. De verdediging was echter op zijn hoede en gaf weinig weg. Valken werd wel gevaarlijk, vooral via de linkerkant. Mark brak een aantal keren goed door. Helaas werd het eindstation zelden gevonden. Peter was tot tweemaal toe dichtbij een treffer. Na een combinatie door het midden kwam de middenvelder zomaar voor de keeper. Helaas was zijn inzet net te slap. Vlak voor rust kwam hij een teenlengte tekort om de bal, na een voorzet van Mark, vlak voor de lijn in te tikken.

Ook Lennard liet zich gelden. De spits bleek een kwelling voor de Limmense verdediging, maar helaas kreeg hij niet de kans om hiervan te profiteren. Na een klein half uur sloeg het noodlot toe. Geveld met een spierscheuring in het bovenbeen verliet hij gedesillusioneerd het veld. Mike werd zodoende noodgedwongen al van stal gehaald. Die was bijna direct het goudhaantje. Diep gestuurd door André was echter ook zijn inzet de slap om de instormende doelman te verrassen. Na 135 minuten 3e klasse derhalve nog geen treffer, een voor Valken onwennige situatie.

Het eerste kwartier na rust was ook voor De Valken. Mark zette weer eens aan voor een lange rush. Hij snelde zijn tegenstanders voorbij, maar voor de goal was de energie op en al grabbelend was ook dit keer de doelman de winnaar. Daarna nog wat kansjes, al mocht dit geen naam hebben. Limmen kwam in het hele verhaal niet voor al kregen ze bijna de 1-0 in de schoot geworpen toen Peter verzuimde uit te lopen op een diepe bal. De Limmense spits reageerde alert, maar gelukkig kon Patrick met een wanhoopssprint de bal ontfutselen.

Na het eerste kwartier ontstond er een status-quo. Valken verloor de grip, maar veel was er niet aan de hand. Het Limmense publiek rook bloed en ging achter hun ploeg staan. Het noodlot sloeg daarna toch weer toe. Michiel liet zijn direct tegenstander vanaf de cornervlag een bal voorzetten. Tot ieders verbazing passeerde het leder meerdere verdedigers om vervolgens door de spits te worden opgepikt en die had weinig tijd nodig om de hoek uit te zoeken: 1-0. Een zware domper voor De Valken en ook niet verdiend. Even was de organisatie helemaal zoek. Limmen zette druk en kreeg ook een goede kans toen de linkermiddenvelder na een simpele combinatie alleen voor Peter verscheen. Gelukkig legde hij de bal onbaatzuchtig breed op niemand.

Na de Limmense stormloop kwam de wedstrijd weer tot rust. Valken was klaar met wonden likken en zette aan voor een slotoffensief. Michiel was nog het dichtste bij een treffer. Na een mooie aanval over rechts kopte hij de bal via de keeper naast. Vlak daarna brak hij op rechts door, maar zijn schot werd simpel gestopt door de Limmense sluitpost die daarmee de held van de dag werd. Het eindsignaal van de scheidsrechter klonk snerpend in de oren van de spelers. De hatelijke nul is na 180 minuten nog niet weggewerkt, ondanks zeer respectabel voetbal en veel werklust.

Opstelling De Valken:

Peter Molenaar, Michiel Beemster, Patrick van Veen, Nobi Jonker, Dolph Karel, John Bleeker, Peter Bakker, Mark Dop, André Keuning, Jos Dalmulder, Lennard Groot (30. Mike Leegwater)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Copyright © 2024 De Valken