Nog steeds ongeslagen:1-5 winst

De 5e competitiewedstrijd bracht ons al vroeg (08.45 vertrek) naar Hensbroek alwaar we om 10.00 uur moesten aantreden tegen de meiden van Apollo 68.
In eerste instantie zouden we daar op het A-veld mogen spelen, maar halverwege de warming-up moesten we verhuizen naar het B-veld (op verzoek van Jo??)
Dit betekende echter wel dat we volgens de trainer een hele matige warming-up hadden (ook svp wat minder ‘beppen’ en wat meer bewegen dames) en waarschijnlijk was dat ook de oorzaak dat we veel te slap aan de wedstrijd begonnen. Na amper 4 minuten stonden we al met 1-0 achter (de eerste keer deze competitie) en hoewel we de hele eerste helft toch wel sterker waren en ook kansen hadden op de gelijkmaker, waren we vooral voor hun doel lang niet scherp genoeg.
Gelukkig was het Myra die met een prachtig schot (bijna identiek als tegen Kolping Boys maar nu zonder hulp van de wind) 5 minuten voor rust de 1-1 scoorde.
De trainer was (nog wel!) vrij rustig onder de rust en vond dat we eigenlijk ‘slappe hap’ voetbal speelden en hij had niet kunnen zien dat wij 10! plaatsen hoger op de ranglijst stonden! Hij vond dat we vooral voorin veel meer en eerder druk op hun verdediging moesten geven en scherper moesten omgaan met de kansen. Hij draaide de posities van Kim en Patricia om en zo begonnen we aan de tweede helft.
We deden wat er gevraagd was en al snel resulteerde dat in de 1-2 door Patricia (kopbal uit rebound na vrije schop Guda) Ook de 1-3 was van Patricia die een corner in 1 keer in het doel liet verdwijnen. Daarna was het Guda die na een goede aanval fraai 1-4 maakte en tenslotte was het een kwartier voor tijd opnieuw Patricia die met een gericht schot voor de 1-5 zorgde.
Daarna werd het allemaal weer wat minder en dit is misschien wel een beetje te begrijpen bij een 1-5 voorsprong, hoewel het bij een aantal speelsters misschien ook wel wat te maken heeft met de conditie!
Dus in dit toch wel speciale weekend, waarin we op zaterdag waardig herdachten dat Cees 1 jaar terug overleed, juist weer! een 5-1 overwinning.
De komende 3 weken spelen we tegen de nrs 2, 3 en 4 en daarna kunnen we echt bekijken hoe we ervoor staan. Dus lekker en goed trainen de komende weken, dat zal nodig zijn om bovenin te blijven meedraaien.

PROGRAMMA WEEK 41

DI 5-10 19.30 TRAINEN
DO 7-10 20.00 TRAINEN
ZO 10-10 10.30 VALKEN-LSVV
AANWEZIG: 09.45 UUR
‘S-MIDDAGS: KANTINEDIENST!

PS: niet verder vertellen en vooral ook niet nerveus van worden, maar wel trots op zijn: we staan gewoon op de 1e plaats!!!