De Haart zet spelers op scherp

Op niet misverstaande wijze heeft De Haart duidelijk gemaakt niet tevreden te zijn met de huidige gang van zaken. Gisteravond op de training liet hij weten niet tevreden te zijn over de onderlinge verstandhoudingen binnen de groep. ‘We moeten meer weer een team gaan vormen’. Verder uitte de oefenmeester zijn ongenoegen over de vele scheldpartijen over en weer.’Als je een echte vent bent praat je er als twee volwassen mannen over na de wedstrijd, maar nee, dan zitten we weer lekker gezellig aan een biertje’. Een toespraak met een kern van waarheid, maar wellicht extra aangedikt om de spelers eens goed duidelijk te maken dat er aanstaande zondag maar 1 ding moet gebeuren: 3 punten!!

Het moge duidelijk zijn, de groep inclusief trainer, is niet tevreden over de behaalde resultaten tot dusver. Slechts vier punten uit vijf wedstrijden werden behaald en de rode streep is dichtbij. Bovendien was het spel in de laatste wedstrijd tegen Vitesse’22 niet bepaald oogstrelend. Verzachtende omstandigheden waren de 2 vroege tegengoals die de thuisploeg in het zadel hielpen. In ieder geval zal er iets moeten gebeuren aan het doelsaldo. In de eerste vijf wedstrijden produceerde Valken pas drie treffers, een ongewone situatie.

Die goals zullen wellicht geproduceerd kunnen worden door een nieuwe voorhoede. Deze bestaat namelijk waarschijnlijk uit Mike en Lennard. Het zal de eerste keer zijn dat beide kemphanen samen aan de wedstrijd beginnen. Dit terwijl zij in principe eerste keus waren aan de start van dit seizoen. Wegens uiteenlopende redenen was 1 van beide spelers telkenmale niet aanwezig. Er breken nu überhaupt zonnigere tijden aan voor de Valken, aangezien de blessure- en schorsingslijst nagenoeg leeg is. In een smalle selectie scheelt dat een slok op een borrel en dit zou zich moeten uiten in een goede uitslag.

Ook Coach Harry is in zijn sas. Het weinige aantal afwezigen heeft ook zijn effect op de opstelling van het tweede elftal. Dat zal nodig zijn ook, want koploper Uitgeest 3 komt op bezoek. Zelfs Nobi speelt komende zondag weer mee met het tweede elftal en is vanaf volgende week ook weer beschikbaar voor het eerste. Kortom, ook het tweede elftal verwacht drie punten aan het totaal bij te kunnen tellen.

Alleen Joris is afwezig vanwege een scheurtje in zijn lies dat de middenvelder al bijna een maand aan de kant laat. Tevens zijn er wel wat pijntjes her en der, maar dat zal een aantal spelers zich er niet van weerhouden te starten. Volgende staat een wedstrijd van minder importantie op het programma, de bekerwedstrijd tegen Apollo uit Hensbroek. Verwacht wordt dat een aantal spelers dan rust krijgt om rustig te kunnen herstellen voor de volgende competitiewedstrijd.

Tegenstander Uitgeest zal met een gerust hart de reis naar Hem gaan maken. De ploeg kende een redelijke start en staat met 8 punten op een veilige vierde plek. Toch is de ploeg geen onmogelijke horde, gezien de uitslagen die zij hebben behaald. Zowel tegen Limmen als Beverwijk werd een puntje gehaald, terwijl thuis tegen Vitesse’22 kansloos werd verloren. Vorige week verraste de ploeg met een 1-0 overwinning op Westfriezen, waardoor die ploeg verrassend een pas op de plaats moest maken in de strijd bovenin. Volgens insiders kwam de overwinning met het nodige fortuin tot stand, maar daarbij dient gezegd te worden dat die insiders in Zwaag woonachtig zijn.

Hoe dan ook, het wordt tijd voor weer een ouderwets middagje Valken. Alle neuzen lijken na de donderspeech van de Haart weer dezelfde kant op te staan. Hopelijk staan de spitsen op scherp en laat Valken zien dat het veel te goed voor een strijd met de rode stre

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Aaron Broersen, 17-06 (13 jaar)
Niels Laan, 17-06 (31 jaar)
Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken