Valken E3 oefent heel behoorlijk

Zo dat was weer ff voetballen, niets herfstvakantie, gewoon lekker ballen. Geen Amstel lite cup voor ons dit jaar, ook geen competitie, dan maar een sterke tegenstander van vorig jaar uitzoeken.

Afgelopen jaar hebben we een paar pracht partijtjes gespeeld tegen VVW F1, dit gehele team is dit jaar net als ons in z’n geheel overgegaan naar de E3. Ze wilden graag vriendschappelijk tegen ons spelen.

Als snel bleek dat dit inderdaad een tegenstander van formaat was. Keeper Kees had het zowaar helemaal druk. Van begin af aan stonden we met de rug tegen de welbekende muur, door goed uitverdedigen kwamen we er regelmatig goed uit, wat zowaar wat kansen op leverde. Helaas gingen die er niet in, maar die van VVW juist net wel, na 20 minuten stonden we met 0-2 achter, vlak voor rust wist, na goed voorbereidend werk van Harm, Christian de bal met een mooie boog over de VVW-goalie te krullen, ruststand 1 – 2.
Omdat er nog een team in dezelfde kleedkamer zat, kon er weinig tactiek worden doorgesproken. De mannen wisten sowieso wel wat ze te doen stond, keihard werken om hier toch nog een goed resultaat uit te kunnen halen. Ik weet het is vriendschappelijk, maar iedere voetballer begint aan een wedstrijd om deze te winnen, dat is een goede instelling.

Alle neuzen stonden de goede kant op, en zowaar we begonnen ijzersterk, wat resulteerde in een mooie gelijkmaker van Harm. Op dat moment zeker verdiend. Daarna kreeg VVW weer het betere van het spel. 5 Minuten voor tijd ging er toch nog eentje in voor de bezoekers 2-3. Valken werd weer wakker geschut en ging, zeer verdienstelijk vol goede moed de aanval opzoeken, helaas het mocht niet baten. De eindstand bleef op 2 –3.

Heugelijk feit bij deze wedstrijd is wel dat we vandaag voor het eerst geleid werden door onze nieuwe VASTE SCHEIDS. Sander Vriend (what’s in a name-next generation!) heeft besloten de E3 voor vast te willen fluiten bij de thuiswedstrijden. Prachtig gebaar Sander, WIE VOLGT!!??

O.k. lezers, lezeressen, makker, kameraden, enz. enz. een heeeel prettige herfstvakantie, maandag en woensdag gaan we weer lekker trainen, en komende zaterdag een oefenpotje tegen SPIRIT E2, thuis om 11.00.