Apollo’68 geen inspiratiebron voor Valken

Na een aantal weken van spanning, was het nu tijd voor rust en gemoedelijkheid. De competitie kende namelijk een zeer korte onderbreking vanwege een inhaal/beker programma. In het geval van Valken betekende dit derhalve bekerverplichtingen. Tegenstander in de 2e ronde was Apollo uit Hensbroek, uitkomend in de 5e klasse. In de week voor de confrontatie werd er rustig getraind en ontspannen gewerkt. Uiteraard werd er gepraat over de competitie, maar niet zo vaak als anders. Dit werd, tijdelijk, uit de hoofden verdrongen.

De Haart vond het zelfs niet nodig om samen met de spelers op het sportpark te verzamelen en toog alleen vanuit Purmerend naar Hensbroek. Verder ontbraken een aantal spelers wegens uiteenlopende redenen: vakantie, blessures enz. Zodoende kwam het zover dat Gerard Laan toch weer een partijtje met ‘één’ mee mocht doen. Ook aanwezig waren Erwin, Jos, Wilco en Jeroen Vriend. De twee laatstgenoemden begonnen op de bank. Na wat gevogel had De Haart de basis goed verdeeld. Er werd met 1 verdediger minder gespeeld en een aanvaller meer. Gezien het verwachte krachtverschil geen rare gedachte, al was deze zet tegen Egmondia afgelopen jaar niet zo’n succes. Toen werd uiterst moeizaam in de slotfase een strafschoppenserie ontlopen middels een prachtschot van Dolf.

In de beginfase oogde de twee ploegen ook zeer ontspannen. Apollo trachtte mee te voetballen met de sterker geachte opponent, en deed dat zeer aardig. Valken speelde iets te losjes waardoor bij balverlies nog al eens slecht werd omgeschakeld. De thuisploeg kon de bal vrijelijk rondspelen al leidde dit semi-combinatievoetbal nooit tot gevaar. Na een kwartiertje voetballen ontstond er toch een overwicht voor Valken, omdat er meer pit in de ploeg kwam. Apollo verloor nu iedere keer snel de bal en aanval op aanval kreeg de Hensbroeker defensie te verwerken. De eerste kanjes dienden zich aan. Mike, sterk gestart, en Lennard waren weer een plaag voor hun tegenstanders. Een paar keren werd Gerard in stelling gebracht, maar zijn schoten misten precisie.

Na twintig minuten was het dan toch raak. Een diepe bal op Lennard werd nog wel onderschept, maar de afvallende de bal was voor Mike. Zijn voorzetje belandde weer bij Lennard die zijn inzet gestopt zag. De matige keeper had de bal echter niet helemaal onder controle en Jos was er als de kippen bij om dat buitenkansje te verzilveren. Apollo leek hiermee al verslagen, maar dat bleek iets te voorbarig gedacht. Valken liet de teugels vieren en dat kwam de ploeg duur te staan. Balverlies op het middenveld leidde de 1-1 in. Veel spelers liepen op dat moment voor de bal en dit keer werd de ruimte wel goed benut. De snelle spits verwerkte de diepe bal fantastisch met een volley ineens in de hoek. Peter M. leek goed te staan, maar was compleet verrast door de snelle uithaal.

Deze stand bleef staan tot een goed kwartier na rust. Valken had in die 2e helft weer een groot overwicht. Toch werden er niet veel kansen gecreëerd. De eerste kans was wel meteen raak. Een vrije trap van Gerard spatte op de lat en de rebound was een koud kunstje voor Lennard. Vlak daarna was de pot beslist. Jos tikte de bal tussen de benen van de doelman heen in het net, na een goede actie van Lennard aan de linkerkant. Hierna was het een kwestie van aftellen. Valken kreeg nog een aantal dotjes van kansen. Slechts eentje werd er nog ingeprikt, maar het was wel de mooiste van de wedstrijd. Lennard hakte op de omgelopen Gerard die strak in de verre hoek raak schoot.

Eindstand 1-4, een goede afspiegeling van het krachtsverschil. ‘De tweede helft leek het tenminste nog ergens op’, analyseerde De Haart. Daarmee sloeg hij de spijker op zijn kop. Valken kon nimmer echt overtuigen, maar speelde in de 2e helft een stuk beter als in de 1e. Apollo kwam in de 2e fase duidelijk lucht en kwaliteit tekort om een vuist te kunnen maken. Overigens gaf Patrick de spits nog een uitgelezen mogelijkheid op een eretreffer. Hij tikte de bal veel te zacht terug, maar Peter M. pareerde de zwak ingeschoten schuiver.

Vanaf komende dinsdag zal er weer over competitie gebabbeld worden. Zondag wacht namelijk de lastige thuiswedstrijd tegen Westfriezen. Een gehaaide ploeg met een aantal razendsnelle spitsen en technisch begaafde middenvelders. Dan zal er meer gevraagd worden van de spelers dan vandaag. En dat was maar goed ook, anders was Valken na vandaag uitgebekerd en dat toch wel jammer zijn geweest. Want ook al heeft de beker geen prioriteit, het is nog altijd leuker dan een zondagochtend op het trainingsveld.

Karakteristieken:
0-1 Jos Dalmulder (Lennard Groot)
1-2 Lennard Groot (Gerard Laan)
1-3 Jos Dalmulder (Lennard Groot)
1-4 Gerard Laan (Lennard Groot)

Opstelling:
Peter Molenaar, Remco Sinnige, Patrick van Veen, Dolf Karel, Michiel Beemster, Peter Bakker Erwin Sinnige (65. Wilco Kenter), Gerard Laan, Jos Dalmulder, Mike Leegwater (55. Jeroen Vriend), Lennard Groot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 01-06-2024
Ochtend
Isabel/Milan Vonk
Middag
Luca Bleeker/Opvulplek

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Dennis Groot, 27-05 (24 jaar)
Marike de Wit, 28-05 (18 jaar)
Delano Bezuijen, 29-05 (20 jaar)
Wietse Sijm, 29-05 (32 jaar)
Charmaine Boon, 30-05 (33 jaar)
Rick Raven, 30-05 (35 jaar)
Loek Groot, 31-05 (30 jaar)
Nick Redeker, 01-06 (35 jaar)
Tim Stammes, 01-06 (25 jaar)
Copyright © 2024 De Valken