Menig Valken-team tegen koploper

Na het bijna competitieloze weekend staan er komende zondag weer 7 duels op het programma.

Valken 1 krijgt bezoek van streekgenoot Westfriezen. De gasten uit Zwaag doen het iets minder als verwacht, maar de laatste 3-1 overwinning op buur Blokkers en de daarmee bereikte 5e positie op de ranglijst doet de blik weer naar boven werpen. Het verschil met koplopers Alcmaria Victrix, Vitesse ’22 en het verassend goed voor de dag komend SRC is slechts 4 punten. Valken staat 6 punten achter de koplopers. De formatie van Wim de Haart behaalde er 7 uit 6 duels.

Het 2e moet na de 9-0 bekerzeperd van vorige week de competitiedraad weer op pakken met een thuiswedstrijd tegen het Heerhugowaardse SVW ’27 3. Dit lijkt een overwinning voor Valken te gaan moeten wordenn vanaf 11:30. De groen-witten haalden uit 6 duels nog maar 1 punt. Dit gebeurde in de confrontatie tegen LSVV 2. Valken staat met 6 punten nu op een 9e stek dus een overwinning zou uitermate welkom zijn.

Het 3e staat na 5 duels op de 7e positie met 6 behaalde punten. 2 ploegen boven Valken staan HOSV 2 en Westfriezen 4 om ingehaald te worden daar zij een duel meer speelden. Westfriezen kan zonder dat extra duel al voorbij gestreeft worden als Valken ‘gewoon’ zondag om 11:45 in Zwaag goed voor de dag komt.

Valken 4 staat op 4, met 1 duel minder dan plaats 2 en 3 die evt. kunnen worden ingehaald. Gedoodverfde kampioenskandidaat volgens Valkens’ gastenboek is oud Spirit 1, spelend in Spirit 7. De kroospoten wonnen tot nu toe elk duel. Valken moet het zondag tegen onze toekomstige gemeentegenoten opnemen en wel om 10:00 des ochtends.

Ook de helden moeten vroeg uit bed. Eveneens om 10:00 wachten de vrienden van West Frisia DP 9 in Enkhuizen om het tegen het 5e te mogen opnemen. West Frisia staat momenteel op een knappe 5e stek met 10 punten uit 6 duels. Valken staat er 3 punten onder, op een 7e stek. Bij winst van Valken komen ze dus naast elkaar te staan. Hoop voor Valken kan zijn dat West Frisia de laatste wedstrijd tegen nummer laatst van die dag MOC 5 niet verder kwam dan 3-3.

De ongeslagen veteranen (18 uit 6) ontmoeten zondag ook al om 10:00 hun tegenstander. Het Hoornsche Always Forward 2 staat dan in hun zwart-witte tenue klaar om proberen hun seizoenstotaal aan punten op te schroeven naar 13. Met de huidige 10 punten staan ze op een 4e stek op de ranglijst dus een overwinning voor Valken is nog lang geen feit.

Tenslotte de dames, die vorige week als enige elftal in competitieverband in actie kwamen. Het 1-1 gelijke spel in Medemblik tegen MFC brengt het Valken puntenaantal op 14 waarmee de meiden 3e staan. MFC staat 2e. Valken ontmoet zondag thuis Koedijk. En dit is de koploper, dus Valken moet winnen om bovenin mee te blijven draaien, dus alle support is welkom. Aanvang is 10:30.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Copyright © 2024 De Valken