Westfriezen: moeite met scoren en last van blessures

Onderstaande informatie komt van Joep Groen, selectiespeler bij Westfriezen, Valkens’ tegenstander van komende zondag:

“Tot op heden kenmerkt het seizoen zich als wisselvallig. Drie overwinningen en drie nederlagen. Grote euvel is dat uit de gecreëerde kansen te weinig wordt gescoord. Daarnaast waren er enkele blessures, waardoor er elke week in een andere samenstelling gespeeld moest worden. Hieronder de resultaten.

Beverwijk – WF==============0 – 2 Richard Meijer, Shetiel Dekker
WF – Alcmaria Victrix=========0 – 2
Vitesse’22 – WF=============5 – 0
WF – MFC==================3 – 0 Raymond Bakker 3x
FC Uitgeest – WF============1 – 0
WF – Blokkers===============3 – 1 Joep Groen, David Kok, Mikel Hoogland

Wat opvalt, is dat WF in drie wedstrijden niet heeft kunnen scoren. Om te vergelijken, vorig seizoen gebeurde dat in een heel seizoen. Het heeft echter geen zin om terug te kijken. In dit seizoen kan je verwachten dat tegenstanders zich gaan aanpassen aan het spel van Westfriezen. Dat was duidelijk te zien in de wedstrijd tegen Alcmaria Victrix. Dit is voetballend één van de betere teams in de derde klasse, maar groeven zich in tegen WF. Loerend op de counter speelde Alcmaria een “uitgenaste” partij en won zodoende verdiend. Daar hebben we mee te maken en het is aan WF om daar een antwoord op te vinden.

Wf slaagde daar de wedstrijd tegen MFC wel in. MFC hanteerde dezelfde speelstijl, maar WF bleef rustig en vooral dankzij een uitblinkende Raymond Bakker werd dit nu wel afgestraft.

En dan natuurlijk DE derby tegen Blokkers. Dit was weer een van die klassiekers zoals ze maar enkele keren per jaar worden gespeeld. Twee teams die willen voetballen, waardoor een open wedstrijd ontstond. WF werd geruggesteund door een vroege voorsprong. Hierdoor speelde WF, dat Jan Roos en Richard Meijer miste door een blessure, een goede partij met leuk en attractief voetbal. In de eerste helft had WF enkele kansjes om de score uit te breiden, maar verzuimde dit. In de tweede helft bleef WF pressie spelen en gaf Blokkers zodoende geen mogelijkheid om tot hun bekende verzorgde spel te komen. Nadat WF goede mogelijkheden onbenut liet, was het David Kok die met een fenomenale uithaal de wedstrijd op slot leek te gooien. Vlak hierna echter een fout in de verdediging en plots was het 2-1. Gelukkig besliste Mikel Hoogland de partij defintief. Hij scoorde uit een voorzet van uitblinker Tim Klijnman. WF deed wat het moest doen om de aansluiting met de top niet te verliezen.
Op 24 oktober gaan we op bezoek bij promovendus Valken en proberen dan de lijn door te zetten en zodoende mee te blijven doen om de bovenste plaatsen.

Helaas hebben we op dit moment een grote ziekenboeg. Enkele spelers met kleine blessures, maar ook twee spelers met een wat zwaardere blessure. Richard Meijer, net overgekomen van EVC, liep in de wedstrijd tegen MFC een gebroken middenvoetsbeentje op. Het herstel gat gelukkig voorspoedig, maar zal de komende tijd nog niet inzetbaar zijn. Daarnaast liep Donny Putman in de oefenpartij tegen VVW (0-2 winst) een vervelende blessure op. Na een ongelukkige botsing met een aanvaller werd ’s avonds in het ziekenhuis een zwaar gekneusde heup geconstateerd.
Richard en Donny, sterkte met jullie herstel!

Komende weken zal weer de bekende periode van wel of geen afgelastingen vanwege de weersomstandigheden. Laten we hopen dat deze gunstig zijn en zodoende lekker door kunnen blijven voetballen. Daarbij hopen wij als selectie natuurlijk weer dat we op de steun van het geweldige witgele legioen kunnen rekenen.”

bron: www.westfriezen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Julian Kunne, 18-05 (15 jaar)
Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Copyright © 2024 De Valken