Valken E3 pakt volle winst!

In augustus dit jaar, in 1 van de eerste oefenwedstrijden speelden we tegen West Frisia E3, een tegenstander die we al eerder in onze carrière waren tegengekomen (F2). Die wedstrijd was heel leuk, 2 ploegen die aan elkaar te wagen waren, uitslag 2-3 voor de Enkhuzers.

Nu begin november, door de kronkels van de KNVB is onze competitie met 1 ploeg verminderd, waardoor we nu me 7 ploegen in de strijd zijn. Gevolg, 1 ploeg heeft eens in de zoveel weken rust cq vrij. Dat kan vanzelf niet, een voetbalploeg moet elke week voetballen, dat vind tenminste ondergetekende. 3 dagen op zoek geweest naar een tegenstander, welke ploeg heeft er nog meer vrij. Door een bezoek te brengen aan de KNVB-site is dit iets gemakkelijker geworden. Na vele omzwervingen kwam ik terecht bij West Frisia E3, juist de tegenstander van augustus jl. Kwam dat even goed uit.

De velden in Enkhuizen waren allemaal bezet, dus wederom werd het Valken veld uitgekozen als strijdtoneel. Valken heeft 3 prachtige velden, A – B – C , geen probleem dus. Er was een keurige indeling gemaakt. Op het A-veld de Mini-pupillen en de F4, op het C-veld de D3 en op het B veld de E2 en E3.

Helaas helaas, zoals al jaren een probleem bij de Valken, de jeugd mag niet op het hoofdveld, dus wat moest er gebeuren, de E3 heeft een oefenwedstrijd, dus die gaat maar op het trainingsveld.
O.k. er was een tegenstander, er stonden 2 doelen, het gras was nog een beetje groen, er stonden lijnen op het veld, dus wat zeuren we nou!? Het is niet anders, we hebben heerlijk gespeeld, maar het trainingsveld wordt al intensief gebruikt, die kan beter op zaterdag in ruste blijven.

De wedstrijd dan, want daar ging het om,
Het werd weer een prachtige pot, er werd een prachtige strijd op de mat gelegd, de ruststand werd met 1-1 bereikt, gezien het wedstrijdbeeld ietwat onverdiend, we hadden dik voor moeten staan. De tweede helft hetzelfde beeld, een beter spelend de Valken wat resulteerde in een mooie 3-1 voorsprong. Helaas zakte toen de concentratie iets weg, er werden onnodige fouten gemaakt, binnen een paar minuten stond het 3-3. Met nog een minuut of 10 te gaan gingen de neuzen weer dezelfde richting op en werd de ene kans na de andere gecreëerd, vijf minuten voor tijd werd het dan toch dik verdiend 4-3. Daarna waren er nog kansen om de stand verder op te krikken, maar het bleef erbij. DIKKE WINST 4-3. De revanche was compleet.
Na de wedstrijd kregen we gelijk een uitnodiging om toch een keer in Enkhuizen te komen oefenen. Die uitnodiging hebben we gelijk aangenomen.
Opmerkelijk vandaag was het goede spel van Leon en de twee doelpunten MET RECHTS van de linkspoot Harm. Klasse mannen, bedankt voor de inzet weer.
Volgende week (weer) thuis om 11.15 uur voor de competitie deze keer tegen KGB E2. (Waar blijft toch de confrontatie tegen de koploper Zouaven….)