Verlies 1-3, Koedijk blijft ongeslagen

Omdat de dames van Limmen tussentijds lager ingedeeld zijn en onze wedstrijd tegen hen (8-0 winst) niet meer meetelt, speelden wij weer onze 10e wedstrijd en wel tegen de nog ongeslagen dames van Koedijk (23 punten uit 9 wedstrijden)
Helaas moesten we vandaag maar liefst 5 speelsters door allerlei oorzaken missen en was bovendien Bianca niet voor 100% fit maar wel aanwezig als noodwissel. In overleg met de groep had de trainer besloten om geen “snipperzondag” op te nemen en gewoon te gaan voetballen, maar de hele gang van zaken m.b.t. de afberichten voor training en wedstrijden en ook nog een aantal andere zaken, brachten hem ertoe, om voor de wedstrijd een vrij serieus verhaal te houden over o.a. instelling, geloof in eigen kunnen, motivatie, willen winnen, fanatisme, plezier in het spelletje, afberichten, plezier van de trainer enz. enz.
De groep moest, zei hij, over deze zaken maar eens nadenken en bepraten, zodat we het er binnenkort nog eens samen over kunnen hebben hoe om te gaan met een aantal zaken.
Over de wedstrijd was hij kort: het zou een zware pot worden tegen een tegenstander die nog nooit verloren had, maar als iedereen zijn stinkende best zou doen en er voor zou gaan, was een verrassing misschien niet uitgesloten.
Met natuurlijk noodgedwongen een paar poppotjes op andere (vreemde) plaatsen, begonnen we aan de wedstrijd en het moet gezegd worden: niet verkeerd. Eigenlijk hadden wij meer balbezit dan Koedijk, maar kansen konden we nauwelijks forceren; ook Koedijk kreeg niet echt grote kansen door uitstekend verdedigen van onze verdedigers. Na onnodig balverlies voorin, was het na ongeveer een kwartier helaas toch raak aan de verkeerde kant: 0-1 uit een bliksemsnelle counter. Even later werd het ook nog 0-2 door een fraai schot over Grietje heen. De enige goede kans in de eerste helft voor ons was eigenlijk een goede schietkans voor Daniëlle, maar de bal ging naast.
Ruststand derhalve 0-2 voor Koedijk.
In de rust gaf de trainer aan redelijk tevreden te zijn over het spel en met name ook over de inzet en beleving. Koedijk viel hem eigenlijk tegen, maar helaas pindakaas toch 0-2 voor hen. Hij vond dat we op dezelfde voet door moesten proberen te gaan en dat we er dan zeker nog eentje zouden maken en misschien zat er dan nog wel meer in.
Het spelbeeld in de 2e helft was eigenlijk identiek aan de 1e; we speelden voornamelijk op hun helft, maar zoals zo vaak konden we voor hun doel niet echt gevaarlijk worden. En ja hoor, bij een van hun uitvallen werd een voorzet niet goed verwerkt en uit de kluts was het 0-3. Valken bleef het proberen en kreeg ook kansen o.a. via Wendy, maar die miste. Uiteindelijk was het toch Sanne L. die met een heel fraai doelpunt 1-3 liet aantekenen. Het laatste kwartier hebben we het nog wel geprobeerd en uit een indraaiende corner van Patricia kreeg Kim nog een goede kans, maar helaas..
Al met al, hebben we gezien onze mogelijkheden een goede wedstrijd gespeeld met uitstekend verdedigend werk door Grietje, Jolanda, Daniëlle,Myra en Sanne B. en complimenten aan het hele team voor de inzet. Je vraagt je als trainer dan toch altijd weer af: “hoe had het gelopen als we compleet waren geweest?” , maar goed “als” telt niet (as is verbrande turf zegt mijn moeder altijd) en we moeten in de uitwedstrijd maar voor de revanche gaan.
We zakken naar de 7e plaats (verkeerde rijtje!!!) en dat betekent, dat we de komende 2 wedstrijden (Winkel uit en Zouaven thuis) toch zeker moeten gaan winnen, willen we een kans blijven houden op een positie in de top 3 (moet nog steeds kunnen en ook nog steeds het streven zijn!)

PS: Marleen, nog bedankt dat je ons wilde helpen.