Blokkers, de club die net zo hard groeit als de Kersenboogerd

Aanstaande zondag de eerste wedstrijd in de terugronde als Blokkers op bezoek komt. Dit is de eerste thuiswedstrijd in een rijtje van 3. Volgende week komt Limmen en nog voor de winterstop is het de beurt aan Westfriezen om 2004 op het Valken complex af te sluiten.

Net als zovele verenigingen is ook De Blokkers opgericht in 1930. Om precies te zijn op 6 november.

In Westfriesland is De Blokkers wellicht de vereniging met de meeste potentie. Dit door de enorme achterban die er bij de club is. Op het nieuwe complex dat ze van de gemeente Hoorn kregen tel je maar liefst 7 velden. Blokkers heeft 14 seniorenelftallen, 1 dameselftal, 3 A-junioren, 4 B-teams, 6 C elftallen, 2 meisjesteams en dan de pupillen: 8 D-tjes, 13 E-tjes en nog eens 14 F-teams. Een gigantisch aantal waar Valken van kan dromen. Dat red je niet eens als je alle Venhuizer clubs bij elkaar brengt.

Zouaven komt wellicht een beetje in de buurt bij de grootte van Blokkers en wellicht in de toekomst ook een club als Westfriezen wanneer Hoorn haar volgende nieuwbouwplan Bangert-Oosterpolder heeft gerealiseerd.

Vooralsnog speelt Blokkers dus nog 3e klasse, een klasse waarin ze dit jaar al uit proberen te komen. Ze doen daar goed in mee, momenteel bezet de ploeg van trainer Bert Blank een 2e stek, achter favoriet Alcmaria Victrix. SRC en FC Uitgeest doen ook nog mee maar moeten eerst de inhaalwedstrijden maar zien te winnen.

Vorig seizoen behaalde de ploeg na de promotie een keurige 5e stek. Blokkers heeft dit jaar versterking gezocht in de personen van oudprofs Elroy Kromheer en Arie Obdam (oud-Valken). Nadeel van dit tweetal is dat ze op een koopzondag in Hoorn niet aanwezig kunnen vanwege werkzaamheden in de winkel die beiden runnen.

Trainer Blank is bezig aan zijn 2e jaar in Blokker. Hij volgde André Bakker op die vanaf 1999 tot het seizoen 2002/2003 van de 6e klasse opklom naar de promotie naar de 3e klasse. Bakker vertoont tegenwoordig zijn kunsten bij Zwaluwen, ook Hoorn, nadat zijn avontuur bij fusieclub Fortuna Wormerveer op een deceptie was uitgelopen.

Blank komt van RKEDO. In De Goorn bracht hij de plaatselijke witten (met een vleugje groen) naar de 4e klasse waar ze dit seizoen ongetwijfeld weer uit zullen degraderen.

De Blokkers kent – gelijk met de bouw van de Kersenboogerd zo lijkt – een gestage groei. Jarenlang speelde ze op afdelingsniveau (begint tegenwoordig bij de 5e klasse). Na een degradatie in 1997 naar de 6e klasse begon de opmars. In 1999 werd men kampioen om vervolgens het jaar erop meteen weer kampioen in de 5e klasse te worden. Een driejaar durend verblijf in de 4e klasse vond men ook lang genoeg. Ook gedurende dit verblijf zie je weer de opgaande lijn: 6e in 2001, 4e in 2002 en 2e in 2003.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Copyright © 2024 De Valken