Belachelijk: KNVB beboet SRC

Gelezen op www.nhd.nl: Een belachelijke straf van de KNVB aan het adres van mede 3-klasser SRC uit Schagen.

SRC vindt de straf van KNVB ‘schandalig’
van onze verslaggever
schagen-Voetbalvereniging SRC is door de tuchtcommissie van de KNVB district West 1 verantwoordelijk gesteld voor – en hiermee schuldig bevonden aan – het geen doorgang vinden van de wedstrijden op 31 oktober jongstleden.

De Schager voetbalclub schrapte al zijn wedstrijden voor zondag 31 oktober, hoewel de club daarvoor geen toestemming had gekregen van de KNVB. De vereniging had om uitstel gevraagd omdat een dag eerder de uitvaart van clubman Ab Ploeger was. De duels van zaterdag mocht SRC wél uitstellen van de voetbalbond, omdat dat de dag van de uitvaart was.

De club uit Schagen is door de afdeling tuchtzaken van de voetbalbond veroordeeld tot een geldboete van 37 euro per team, alsmede het voor ieder zondagelftal in mindering brengen van één winstpunt op de ranglijst van de competitie. ,,Schandalig”, is de eerste reactie van wedstrijdsecretaris Beers. ,,Het betreft hier zeven elftallen. Zevenmaal 37 euro, plus 18,90 euro per team voor het schriftelijk afdoen van deze gelegenheid. Dat komt neer op bijna vierhonderd euro. En dat punt in mindering stond al op internet te lezen, voordat wij de uitspraak per post hadden ontvangen. Typisch KNVB. Een organisatie van niks”, foetert Beers. ,,Ik vind dit vreselijk voor de familie.”

,,Vooral dat punt in mindering vind ik heel kinderachtig”, aldus SRC-voorzitter Jac Vink. ,,Nu worden de elftallen bestraft voor een bestuursbesluit. We gaan ook zeker beroep aantekenen. We hadden liever niet al deze drukte gehad, maar dachten dat de KNVB wijzer was. Terwijl ze niet eens de beleefdheid hadden om ons te condoleren. Misschien is het wel goed om de heren te vertellen hoe het hoort.”

,,Ik kan er weinig over zeggen”, reageert Dick Doornebosch, hoofd wedstrijdzaken van de KNVB district West 1. ,,De tuchtcommissie is een autonoom orgaan, aangesteld door de verenigingen zelf. Zij doen uitspraak als er, zoals in dit geval, een discussie is tussen de bond en een vereniging. Ik kan er dus geen mening over hebben, gelukkig niet.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Zavano Felomina, 26-07 (19 jaar)
Dion Bouwman, 27-07 (20 jaar)
Copyright © 2024 De Valken