A junioren verslaan ongeslagen koploper in eigen huis!!!!

HSV A1 – VALKEN A1

Na 3 overwinningen, 1 gelijk spel en 1 verliespartij moesten we dan eindelijk aantreden tegen de ongenaakbare koploper HSV uit het verre Heiloo. Met 8 overwinningen en 2 gelijke spelen staan zij fier aan kop!! Om 9.30 uur vertrekken en allemaal (Tim?) keurig op tijd dus dat geeft al wat aan. Voor het eerst in al die jaren wist ikzelf waar het was en hoe we moesten rijden dus mocht ik eindelijk eens voorop rijden!! Dat ik dat niet gewend was werd wel erg snel duidelijk toen ik 10 minuten eerder aankwam dan de overige “rijders”.
Mijn welgemeende excuses hiervoor!
Dan nu de wedstrijd: wederom een aangewezen KNVB scheids en wederom eentje van ongeveer 103 jaar die voor alles en nog wat aan het fluiten was en de harde overtredingen ongemoeid liet (vreemde man!!). Maar als je dat als ploeg eenmaal weet moet je er mee om kunnen gaan dus deed Valken dat ook en lieten de mannen uit Heiloo de discussies leiden met de beste man.
Er ontspon een enerverend duel met een toch iets beter Valken wat ook enige kansen kreeg maar (nog) niet scoorde. Ook Niels Koster kreeg de kans door hun buitenspelval te ontwijken en richting keeper mocht gaan. De keeper kwam er ver uit en Niels lobde de bal……….net naast!!
Even later een aanval door het midden en Tim ging voor de eerste keer als laatste man ook maar eens mee en rondde ook nog eens bekwaam af met het linkerpootje: 0 -1.
Dat dat net voor de rust was was mooi meegenomen en de 0 -1 ruststand was dan ook een feit.
Een aantal mannen hadden pijntjes maar iedereen was het er over eens dat we met dezelfde 11 de tweede helft moesten ingaan en de pijntjes moesten verbijten!! Hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft met een gevaarlijker Valken maar enige angst voor de 1 – 1 was duidelijk aanwezig.
Tot er weer een prachtige diepe bal op Joep werd gegeven en de kleine duivel er over rechts vandoor ging en ook met bal sneller was dan zijn tegenstander en met een mooie afronding de
0 – 2 maakte!!!. Tja, en dan nog dik 30 minuten voetballen voor de boeg!!! We kwamen enigszins onder druk en met nog een kleine 20 minuten maakte HSV d.m.v een prachtige volley de 1 – 2.
Heel vervelend uiteraard met de afloop van vorige week in je achterhoofd (4-2 voorsprong verspelen in laatste kwartier!) maar met een tomeloze inzet en 2 verse wissels haalde we het eindsignaal en deden we om de 3 punten een grote strik en namen ze mee naar huis!!
Mannen, dit zijn de wedstrijden waar we het voor doen!!
Met 13 uit 6 doen we prima mee en met het verslaan van de nummer 1 (HSV) en de nummer 2 (VIOS-W) hoeven we echt voor geen ploeg bang te zijn!!