Scheidsrechter kan nooit buitenspel zien

Het staat wetenschappelijk vast: een scheidsrechter is fysiek niet in staat te beoordelen of er sprake is geweest van buitenspel tijdens een voetbalwedstrijd. Dat zegt de Spaanse medisch specialist Francisco Belda Maruenda in een artikel in de jongste editie van het British Medical Journal.

Volgens de arts is het menselijk oog niet in staat alle noodzakelijke bewegingen te verwerken die nodig zijn voor een juiste afweging voor buitenspel. Voor een juiste beoordeling moeten vijf bewegende objecten in de gaten worden gehouden; twee spelers van de aanvallende partij, twee van de verdedigende partij en de bal. Dat gaat de capaciteiten van het menselijk oog gewoon te boven.

Volgens de Spanjaard zal de scheids moeten terugvallen op technische hulp van bijvoorbeeld camera’s om echt met recht te kunnen zeggen dat er sprake was van buitenspel.

Voormalig topscheidsrechter Jeff Winter zei in een reactie tegen de Britse zender BBC dat de wetenschapper waarschijnlijk gelijk heeft, maar volgens hem horen menselijke fouten van de scheidsrechter nu eenmaal tot het voetbalspel. ‘Wat gaan 22 spelers en 70.000 toeschouwers doen als elke keer het spel stilgelegd moet worden bij een discutabele beslissing?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Copyright © 2024 De Valken