SRC krijgt punt en geld terug

Amsterdam-De commissie van beroep van de KNVB heeft de strafuitspraak die de tuchtcommissie van de voetbalbond eerder had opgelegd aan voetbalvereniging SRC uit Schagen vernietigd.

De Schager voetbalclub schrapte al zijn wedstrijden voor zondag 31 oktober, hoewel de club daarvoor geen toestemming had gekregen van de KNVB. De vereniging had voor de zeven spelende elftallen om uitstel gevraagd omdat een dag eerder de uitvaart van clubman Ab Ploeger was. De duels van zaterdag mocht SRC wél uitstellen van de voetbalbond, omdat dat de dag van de uitvaart was. De club uit Schagen werd hierop enkele weken geleden door de afdeling tuchtzaken van de voetbalbond veroordeeld tot een geldboete van 37 euro per team, alsmede het voor ieder zondagelftal in mindering brengen van één winstpunt op de ranglijst van de competitie. Ook de kosten van het schriftelijk afdoen van deze aangelegenheid (18,90 euro per team) diende SRC op te hoesten.

SRC tekende direct beroep aan tegen de opgelegde straf. Dit sorteerde effect voor de Schagenaren. De beroepscommissie vond de opgelegde straf ‘gezien de voor de overtreding geldende norm onrechtvaardig te noemen’. Verder meldt de commissie het volgende: ‘Dit was de eerste keer dan men niet opkwam en daar dient dan geen winstpunt voor in mindering te worden gebracht. Gezien een uitspraak van het bestuur in een soortgelijke situatie vinden wij dat er voor wijziging van de straf aanleiding bestaat’. Ook de kosten van het onderzoek worden ten laste van de KNVB gebracht.

Wel kwam de commissie, die geen aanleiding zag tot het instellen van nader mondeling onderzoek, tot het oordeel dat ‘het bewijs van hetgeen SRC verweten is, voldoende is geleverd. Zij acht het niet aanvaardbaar dat een vereniging zijn eigen regels gaat bepalen’.

,,We zijn blij dat we eindelijk van deze vervelende zaak zijn verlost”, reageert een opgeluchte SRC-voorzitter Jac Vink. ,,Ook voor de familie van Ploeger was al die drukte rondom deze affaire storend. Dit is een mooi kerstcadeau. Punt terug, geld terug. Uiteraard zijn we blij dat het zo gegaan is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Maas Bouman, 26-05 (21 jaar)
Timo Kromkamp, 26-05 (16 jaar)
Jeanne Wagemans, 26-05 (19 jaar)
Dennis Groot, 27-05 (24 jaar)
Marike de Wit, 28-05 (18 jaar)
Copyright © 2024 De Valken