Vreten roofvogels de reigerachtige watervogels op?

Na een stroef begin met onder andere het befaamde prullenbak-incident bij FC Uitgeest heeft trainer Jos van Veelen zijn ploeg Flamingo’s 64 toch aardig op de rails weten te zetten. De lang bezette laatste plaats is al weer een tijdje in bezit van Beverwijk en Flamingo’s is opgerukt naar stek 8 op de ranglijst. Uit 11 wedstrijden behaalden de Alkmaarders 15 punten.
Uit de eerste 7 duels werden slechts 3 punten behaald, daarna volgden 4 overwinningen uit 5 duels. De 4-2 nederlaag bij Vitesse is officieel nog niet in de stand verwerkt.

Trainer van Veelen is inmiddels bezig aan zijn tweede periode bij Flamingo’s. In de seizoenen 97/98 en 98/99 was dit een middelmatig succes. Degradatie in het eerste seizoen van de 4e klasse naar de 5e en het jaar erop een promotie weer terug naar de 4e klasse.

Van Veelen vertrok, een jaartje Wijk aan Zee en om vervolgens bij Vitesse ’22 ook niet al te veel succes te hebben. Het eerste jaar in de 2e klasse werd afgesloten als 8e om het jaar erop (01-02) te degraderen. Vandaar dat Vitesse nu ook tegenstander is in de 3e klasse.

Nu in zijn 2e periode is hij bezig aan zijn 2e seizoen en vast staat dat hij ook volgend seizoen bij de Flamingo’s aan het roer zal staan. Vorig seizoen, na de promotie die onder leiding van Jan Dijk via de nacompetitie werd bereikt, werd Flamingo’s keurig 4e achter Zouaven, Alcmaria Victrix en Westfriezen.

Nu dus op de weg terug naar die hogere posities op de ranglijst, het is te hopen dat de Valken deze dadendrang net als in de heenwedstrijd (2-3 winst) nog even kan uitstellen. En waarom ook niet? Een roofvogel hoeft toch geen vrees te hebben van een grote reigerachtige watervogel met een dikke, haakvormige snavel en roze verenkleed, die leven van algen en kreeftjes. Verder zijn ze gewend om in grote kolonies te leven, dus 11 man moet te pakken zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Aaron Broersen, 17-06 (13 jaar)
Niels Laan, 17-06 (31 jaar)
Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken