A junioren pakken draad weer op met winst!!!

Met een prachtig zonnetje en 13 (frisse) jonge jongens moesten we het vandaag opnemen tegen Foresters A1, de buurvereniging van de tegenstander van vorige week HSV beide dus uit Heiloo!!
De warming-up zag er gelikt uit bij de tegenstander die de laatste 6 wedstrijden ongeslagen waren.
Met een Mike die (ergens) op lange latten stond kreeg ik er in de ochtend ook nog eens een ziekmelding bij van Tim. Maar de vervangers hebben een uitstekende indruk achter gelaten!! (Joost en Hannes)
Wederom een scheidsrechter die het goed zou doen in het museum der oudheid en ook nog heel initiatiefrijk was want de beste man deed de tos alvast met alleen de aanvoerder van Foresters!!
Belachelijk uiteraard, maar hij was de baas en men moest niet zo zeuren!!
Opvallend was ook dat bij de tegenstander een meid (vrouw, meisje) meedeed op de rechtsbackpositie waarvan wij later hoorde dat ze ook bij jong oranje in beeld is!! (terecht want ze speelde een dikke voldoende!). Na de aftrap ontstond een rommelige wedstrijd waarbij aan beide kanten geen kansen werden gecreëerd, maar ook niets werd weggegeven. Toch was het Valken dat iets dominanter was en ook de terechte 1-0 op het scorebord plaatste!!!
Het bleef rommelig van beide kanten, maar de opdracht om de tegenstander heel kort te houden vanaf eerste minuut werd heel goed uitgevoerd zodat de Foresters niet echt in hun spel konden komen.
1-0 was dan ook de ruststand.
Niels in de plaats voor (de geblesseerde) Merijn begonnen we aan de tweede helft met de zon in onze rug op weg naar het vijandelijke doel!!!!!
Na ongeveer 5 minuutjes was het Camilo die de bal meenam en zich een weg baande door de hele achterste linie van Foresters en niemand die hem hinderde en zo dan ook de keeper verschalkte: 2-0.
Vanaf dat moment begon de coach van Foresters nog harder te schreeuwen en vocht ook elk vlagsignaal van “us Henkie” aan wat zeer vervelend was, maar Henk bleef de rust zelfe.
Valken was toch onder de indruk van zijn geschreeuw want we kwamen onder druk te staan en dus was het nodig dat David een paar prachtige “saves” moest maken en dat dan ook vol overgave deed!!
Met de billen bij elkaar werd de 2-0 naar het einde gebracht met een over zijn toeren zijnde coach van Foresters die met zijn A-sociale taal niet thuis hoort op een voetbalveld want een grensrechter uitmaken voor “nazi” is toch iets wat niet door de beugel kan lijkt mij!!
Al met al doen we het met 16 punten uit 8 wedstrijden natuurlijk onwijs goed en gaan we volgende week op pad naar De Goorn waar wij RKEDO gaan treffen!!