Eerste 3 punten na winterstop binnen

Onze eerste competitiewedstrijd na de winterstop was thuis tegen de dames van Oosthuizen waar we in de uitwedstijd slechts 2-2 tegen gespeeld hadden (hun enigste punt tot nu toe)
Voor de wedstrijd gaf de trainer nog aan dat hij redelijk tevreden was over de trainingsopkomst en inzet na de winterstop en hij hoopte dat dit zich ook zou vertalen naar de komende wedstrijden.
Op een nog wit uitgeslagen en ook nog redelijk hard b-veld floot onze scheids Co om precies 10.30 voor de aanvang van de wedstrijd welke wij begonnen met Gesina en Mandy op de bank (beide niet getraind)
In het eerste kwartier was het vooral Oosthuizen dat balbezit had en de bal redelijk goed rond liet gaan, zonder overigens echt gevaarlijk te worden. Sommige speelsters van Valken bleken niet echt in goede doen (feessie gehad?) en dat kwam ons spel niet echt ten goede. Toch werden wij halverwege de eerste helft sterker en dat resulteerde in een aantal goede kansen voor met name Patricia; bij de eerste werd zij onder uitgehaald en had zeker een strafschop verdiend en de tweede kans schoot ze tegen de paal. Uiteindelijk was het de weer keihard werkende Danielle die met een lage schuiver onder de keepster door voor de verdiende 1-0 zorgde (Sinterklaas had het toch goed voorspeld!) wat tevens de ruststand was.
In de rust zei de trainer dat hij niet echt tevreden was over het spel , maar dat we gezien de kansen toch met een grotere voorsprong de eerste helft hadden moeten afsluiten. Hij constateerde dat Grietje nauwelijks iets te doen had gehad en benadrukte dat 1-0 in principe genoeg zou zijn voor de drie punten en dat we dus niet alle risico’s moesten nemen om de voorsprong uit te bouwen, maar dat de 0 achterin veel belangrijker was (in de formatie blijven voetballen!)
Het spel in de tweede helft speelde zich voornamelijk af op de helft van Oosthuizen en dat resulteerde o.a. in een zestal corners achter elkaar, 3 van links en 3 van rechts. Ondanks dat deze corners goed indraaiend genomen werden, resulteerde dat niet in doelpunten, omdat de meeste dames nog steeds liever niet koppen (daar beginnen we niet aan, niet waar Bianca?)
Uiteindelijk was het toch Patricia die verdiend haar doelpuntje meepikte en dus voor 2-0 zorgde middels een afstandsschot.
Al met al toch een matige wedstrijd tegen een redelijk zwakke tegenstander die we verdiend met 2-0 gewonnen hebben en eindelijk dus weer eens de 0 achterin.
Komende weken spelen we tegen tegenstanders die nog allemaal onder ons staan en het is dus zaak om juist ook deze wedstrijden te winnen, zodat we toch weer aansluiting met de top drie krijgen.
Dus lekker en fanatiek blijven trainen, dan moeten mijns inziens de komende 4 wedstrijden (Kolping Boys, HSV, Twisk en Apollo) 12 punten kunnen opleveren.
Momenteel staan we nog steeds 7e en hebben 1 punt minder dan vorig jaar na 13 wedstrijden.
2004/2005 13 5-3-5 18 28-28
2003/2004 13 6-1-6 19 22-20