Verslag Valken – Flamingos uit het NHD (Alkmaarse versie)

Flamingo’s laat verdedigende steken vallen

HEM – Flamingo’s kreeg gisteren in het duel tegen De Valken voor de 31e maal een tegendoelpunt te verwerken. ‘Dat is natuurlijk veel te veel’, vond trainer Jos van Veelen. ‘Nu is dat over het algemeen onze zwakke plek, maar we dachten het gat aardig gedicht te hebben.’ Toch deden op het complex van De Valken verdedigende fouten de Alkmaarse voetballers de das om. De derdeklasser uit Hem zegevierde met 5-3.

Flamingo’s moest het stellen zonder de geblesseerde Ed Schouten. Zijn afwezigheid was een te groot gemis in de Alkmaarse defensie, zo beaamde Jos van Veelen na afloop. Toch had zijn ploeg niet hoeven te verliezen. Binnen een kwartier hadden Angel Sevillano, Maurice Gijzen, Brahim Ben Ali en Karim Ajnane al grote kansen om zeep geholpen. Van Veelen treurde niet. ‘Als dit geen overwinning wordt, dacht ik nog, dan eet ik mijn schoenen op. Ik ben blij dat ik dat niet hardop gezegd heb.’

Want in de eerste helft kwamen de bezoekers slechts eenmaal tot scoren. Maurice Gijzen schoot een penalty onberispelijk in. Hij zorgde daarmee voor de 0-1 ruststand.
Daarna sloeg het spelbeeld compleet om. Binnen vijf minuten na de hervatting stond De Valken aan de voordelige kant van de score. Via twee treffers van Mike Leegwater en een van Mark Dop stond het halverwege de tweede helft zelfs 4-1.

Via Ignacio Dirkx kwam Flamingo’s nog wel iets terug, maar na de derde treffer van Leegwater was het verzet van de Alkmaarse derdeklasser gebroken. De 5-3 van Ajnane was slechts voor de statistieken.

Van Veelen: ‘Deze nederlaag doet zeer. We stonden zeer goed in de stand om de tweede periodetitel. Als we nu hadden gewonnen, hadden we zelfs de koppositie ingenomen.’