Verdedigers Koedijk tonen te veel ontzag voor Gijzen

De Flamingo’s ’64 won gistermiddag met ruime cijfers van Koedijk. mede door drie doelpunten van spits Maurice Gijzen klopten de Alkmaarders van trainer Jos van Veelen met 4-2 de bezoekende ploeg Rob van der Werff.

“De jongens hebben gewoon veel te veel ontzag voor die Gijzen’, gaf Koedijk-trainer Rob van der Werff na afloop toe. ‘Voor de wedstrijd zaten ze zich al druk te maken over hoe ze hem gingen afstoppen. Ze waren gewoon meer met hem bezig dan met hun eigen spel.’
De woorden van de Koedijk oefenmeester dekten volledig de lading. Het duel tussen de twee Alkmaarse voetbalclubs was een gelijkwaardige, alleen heeft Flamingo’s Gijzen in de gelederen. Hoewel de sterke aanvaller absoluut niet zijn beste wedstrijd speelde, was hij wel drie maal succesvol.

Flamingo’s-spits Maurice Gijzen legt aan voor een schot, de Koedijkers Rens Vermeer (links) en Laus Klomp doen er alles aan om dat schot te blokken.

Hij was het ook die na zes minuten de openingstreffer maakte. Een lange bal van middenvelder Angel Sevillano leek door Koedijk-verdediger Mario Faro onderschept te worden, Faro trapte echter mis. Hierdoor kon Gijzen ongestoord voor de 1-0 zorgen.
Zo plotseling als het doelpunt van Flamingo’s viel, kwam ook de gelijkmaken van Koedijk. Verdediger Marcel Carli speelde de bal in de diepte richting Tom Hofkamp. Omdat zowel Achmed Tutkun als keeper Peter Hoekstra twijfelden, kwam de pass van Carli prachtig aan. Hofkamp aarzelde geen moment en lobde de bal prachtig in het doel.
Vanaf dat moment was het Koedijk dat het betere van het spel had. De schoten van zowel Hofkamp als Adri van Wanrooij zeilden echter over de deklat.
Drie minuten voor rust was het echter wederom Gijzen die geheel uit het niets voor de hernieuwde voorsprong zorgde. De lange aanvaller kreeg de bal uit een scrimmage, nam hem even mee, om vervolgens hard binnen te schieten: 2-1.
Na rust golfde het spel over en weer. Zowel Koedijk als Flamingols deden er een flinke schep bovenop, waardoor er een hoop kansen gecreëerd werden, Na tien minuten in de tweede helft leverde Koedijk-middenvelder Rens Vermeer in bij Rachid Ouchicha. Dit balverlies werd de gasten meteen fataal, want Ouchicha plaatste de bal prachtig in de hoek: 3-1.
Ondanks de forse achterstand gaf Koedijk het niet op. De ploeg bleef hartstochtelijk de aanval zoeken. Uiteindelijk viel de aansluitingstreffer na 65 minuten. Uit een corner van Michael Emmerik schoot Hofkamp ineens op doel. Mehmet Yilmaz probeerde de bal tevergeefs nog uit het doel te slaan, de bal was de doellijn al gepasseerd: 3-2.
Vanaf dit moment keerde spanning weer volledig terug. Was het Koedijk, dat toch nog voor de gelijkmaker kon zorgen, of zou Flamingo’s het duel beslissen en de drie punten in eigen huis houden? Het werd het laatste. Karim Ajnane vond Gijzen in het strafschopgebied. De aanvaller gebruikte vervolgens zijn lichaam uitstekend en zette verdediger Laus Plomp opzij, om het uiteindelijk sterk af te maken: 4-2.