Flamingos in sinister slot omver bij SRC (update)

SCHAGEN – SRC had zich feitelijk al verzoend met een nederlaag. De inzet van stormram Werner Botman was een laatste, maar eigenlijk niet serieus te nemen poging van SRC trainer Theo Mooyer om nog iets aan de blamerende 1-3 achterstand op Flamingo’s te doen. Maar plotseling stortte het ganse Alkmaarse bolwerk in. De afschuwelijk blunderende Flamingo’s defensie, stond in de laatste vijf minuten van de wedstrijd drie tegendoelpunten toe: 4-3. Hoe een wedstrijd maximaal kantelde.
Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd leek Flamingo’s op een eenvoudige 1-3 zege af te stevenen. De overwinning was misschien niet helemaal verdiend, maar de Alkmaarse ploeg speelde fel en geconcentreerd en toonde zich redelijk efficiënt in de afwerking. SRC acteerde eigenlijk zeer matig. Maar hoe bizar kan een wedstrijd eindigen?
Want na het ongelukkige eigen doelpunt van Sander van Rijnsoever in de 87e minuut kopte Jeroen Wijnker in de laatste minuut de gelijkmaker achter de zwakke doelman Peter Hoekstra. Dat was al een enorme meevaller voor de thuisclub. Toen Lex Ploeger twee minuten in de extra tijd ook nog de winnende treffer produceerde, wist niemand meer hoe hij het had. ‘Hier heb je het over tien jaar nog over’, schamperde het aangeslagen Alkmaarse bestuur na afloop in de bestuurskamer van SRC.
Flamingo’s begon fel aan het duel met SRC en kwam al na vier minuten op 0-1 dankzij een snoeihard genomen vrije trap van Brahmin Ben Ali. SRC kreeg vervolgens via René Schop en Lex Ploeger enkele kleine kansjes, maar echt overtuigend werd het nooit. De thuisploeg speelde zonder bezieling, waar Flamingo’s juist veel felheid en motivatie aan de dag legde. SRC manifesteerde zich weer eens als je bekende verzameling ‘ideale schoonzonen’ waarmee je een knus verjaardagskringetje kunt vormen, maar waarmee de oorlog natuurlijk nooit gewonnen wordt. Nadat Maurice Gijzen een aantal halve en hele kansen had verprutst, miste Joris van den Berg in de 33e minuut een unieke kans op de gelijkmaken. Van den Berg prefereerde een ingewikkeld hoogstandje boven de efficiënte afwerking waardoor de stand voorlopig ongewijzigd bleef. Net voor rust kwam Flamingo’s zelfs op 0-2. Na een mooie aanval door de lucht scoorde Gijzen uitgekookt met het hoofd.
Na rust maakte met name de SRC defensie geen sterke indruk. Lastpost Gijzen werd doorlopend aangespoeld en kreeg weer diverse mogelijkheden om de stand uit te bouwen. Aan de andere kant werd een uitstekend schot van Ralph Ploeger door doelman Hoekstra met de vingertoppen beroerd.
Toen een overtreding op de goed opgekomen Daan Pels wel heel zwaar met een strafschop werd bestraft, gloorde er weer hoop voor de thuisclub. Aanvoerder Ewald Veenboer toonde zich vanaf elf meter koel en beheerst. Maar juist toen SRC serieus op jacht ging naar de gelijkmaker scoorde Ben Ali uit een prachtige pass van Ainane 1-3. De wedstrijd leek gelopen. Maar toen bracht trainer Mooiier het verschijnsel Botman binnen de lijnen. Net terug van vakantie. En het wonder geschiedde…