Westfriezen is nog coulant voor Uitgeest

Zwaag – Westfriezen won de confrontatie tegen Uitgeest gisteren op eigen veld overtuigend met 2 – 0. Maar het missen van kansen overheerste het wedstrijdbeeld.

De ploeg uit Zwaag speelde zeer gedreven en goed voetbal. Alleen miste de thuisclub een hoop kansen door te laks met de mogelijkheden om te springen. De equipe van trainer Sjaak van Baar kwam voortvarend uit de startblokken. Westfriezen had duidelijk wat goed te maken na de 2 – 0 nederlaag van vorige week bij MFC. De thuisclub zocht continu de aanval en hoefde Uitgeest niet te vrezen. De bezoekers kregen zeggen en schrijven een kans in het eerste bedrijf.

Uitgeest vond nooit het antwoord op het dominante spel van Westfriezen en liep steeds achter de feiten aan. De vleugels werden goed benut door de thuisploeg en daar hadden de gasten uit Uitgeest geen “bewapening” voor. Er vielen steeds gaten achter de verdedigingslinie en daar kon Westfriezen weer kansen uit putten. Mogelijkheden waar uiterst slordig mee omgesprongen. Sjaak van Baar: “Ongelooflijk zoveel kansen als wij gehad hebben. De jongens hadden het in de eerste helft al dik af kunnen maken. Maar ook na rust kregen we genoeg om de score uit te breiden. Al werd het wel lastiger om Uitgeest te bespelen. Ze gingen met vier spitsen spelen en werden gevaarlijker.” Wat de trainer ook opviel, was dat Uitgeest zo weinig gebruik maakte van de vleugels. “Met een spits als MikeKoster zou je dat wel verwachten.”

In de 25 ste minuut was het dan eindelijk raak voor de thuisploeg. Jasper Groen gaf een dieptepass op zijn broer Joep, die met een listig steekballetje Frenk Vellinga in stelling bracht: 1 – 0. Westfriezen bleef aanvallen en zowaar wist ook Uitgeest een keer de rand van het zestienmetergebied te bereiken. Na een klein half uurtje voetbal was daar het eerste schot van de gasten. Het schot van Vincent Bruinsma miste echter richting en kracht.

In de 35 ste minuut vergrootte Raymond Bakker de voorsprong van de thuisclub. Hij had al heel wat kansen laten liggenen trof nu eindelijk – ook tot zijn eigen opluchting – doel: 2 – 0. Het belangrijkste wapenfeit van Uitgeest kwam pas vlak voor tijd tot stand. Mike Koster kreeg ruimte om te schieten. Zijn eerste poging werd gestopt door Richard Commandeur. Vlak daarna ging zijn tweede inzet net over het doel.

Westfriezen – Uitgeest 2 – 0 25 Vellinga 1 – 0, 35 Bakker 2 – 0 Scheidsrechter Van Ammers
Westfriezen: Commandeur, Van der Gulik, Peerdeman, Roos, Hoogland, Joep Groen, Jasper Groen, Dekker, Vonk (Alders), Vellinga (75 Kramer), Bakker