vitesse22.nl: Verdiende overwinning Vitesse

Onderstaand verslag is afkomstig van de site van Vitesse ’22. Enige opmerking die wij willen maken is dat iedere beslissing die de (inval)scheidsrechter in blauw-zwarte ogen verkeerd maakte wel erg benadrukt wordt. Jammer om iemand die van de zijlijn geplukt wordt om beide elftallen toch maar de wedstrijd te laten uitvoetballen zo neer te zetten.

‘Zes minuten en dertien seconden waren er gespeeld op het bar slechte veld van de Valken toen een blessure van de scheidsrechter hem het verder fluiten onmogelijk maakte. Staken was zeker voor Vitesse geen optie, want nog een keer naar Venhuizen rijden, daar zat niemand op te wachten. Naarstig werd naar een vervanger van de leidsman gezocht en zowaar ook nog gevonden. Met een oponthoud van bijna drie kwartier werd de wedstrijd gelukkig toch nog hervat.

De eerste zes minuten hadden drie kansen voor de thuisploeg en een voor Vitesse laten zien. Na de extra rust was het Vitesse dat het initiatief nam en genoeg kansen creerde om op voorsprong te komen. Eerst was het Sipke Ruijter die alleen op het vijandelijk doel mocht afgaan. In plaats van de bal in de korte hoek te schuiven probeerde hij Lennert Beentjes te bereiken, hetgeen echter door een verdediger werd verhinderd. Hierna was het tot twee maal toe Lennert Beentjes die pech had met zijn schoten en ook Tom Spil had het vizier niet op scherp staan.

Omdat ook de thuisclub uit zijn spaarzame uitvallen niet tot scoren kwam, stond met de rust de brilstand op het scorebord.

Ook na rust dicteerde Vitesse het spel en het wachten was op de openingstreffer. Nadat Mike van Vliet eerst nog net naast de verkeerde kant van de paal had gemikt, was het Lennert Beentjes die al kappend en draaiend de bal langs de doelman werkte en de voorsprong voor Vitesse was een feit.

Vitesse bleef aanvallend spelen en probeerde vooral via de vleugels gevaar te stichten. Nadat Sipke Ruijter voor de zoveelste maal langs zijn direkte tegenstander was geglipt, was het Lennert Beentjes die zijn voorzet met het hoofd tegen de touwen joeg, de wedstrijd was beslist, 0 – 2.

Beide ploegen kregen hierna nog wel wat kansjes, maar de overwinning van Vitesse kwam niet meer in gevaar.

Wel jammer was het dat de invaller scheidsrechter 3 gele kaarten voor Vitessespelers te voorschijn toverde wegens commentaar op de leiding. De grensrechter van De Valken vlagde voor elke gevaarlijke situatie en waar in de eerste helft de referee grensrechter Ton Hollenberg van Vitesse tot tweemaal toe onterecht negeerde, deed hij dit niet bij de thuisploeg. Hoe hij alles vanuit de middencirkel zo goed heeft kunnen zien zal wel eeuwig een raadsel blijven.

De reaktie van de spelers hierop waren begrijpelijk maar de invaller scheidsrechter beweerde alles duidelijk te hebben gezien en accepteerde geen commentaar.

Helemaal belachelijk was de tweede gele kaart van Lennert Beentjes. Vriend en vijand vragen zich nu nog af waarom.

Belangrijkste feit echter is de overwinning.
Nadat van de week bekend werd dat de gestaakte wedstrijd tegen Flamingo’s definitief met 4 – 2 is gewonnen, nu dus weer drie punten.

Zondag de derby tegen Limmen op de Puikman, op naar de volgende drie punten!

Opstelling Vitesse ’22: Marcel Koekkoek; Marco Jonker, Bart Kuilman, Dennis Bakker en Mark Vermorken; Tom Spil Martin Groentjes), Mike van Vliet en Rob Touber; Sipke Ruijter, Lennert Beentjes en Timo Huisman (Jan Willem Vessies)

Uitslag: 0 – 2