Valken – Vitesse ’22 0-2

Valken scoort een onvoldoende tegen Vitesse

Na precies 6 minuten en 13 seconden hielden we er mee op. Een pijnlijke achillespees noopte de scheidsrechter om de wedstrijd te staken. Even leek het erop dat de wedstrijd definitief zou moeten worden gestaakt, maar na een paar telefoontjes werd uiteindelijk Mr Theo Visser bereid gevonden de fluit ter hand te nemen. Uiteindelijk werd met 45 minuten vertraging de wedstrijd vervolgd.

In die eerste minuten had Valken al de leiding kunnen nemen. Mike brak door op links en gaf Lennard de gelegenheid de bal in te tikken, maar hij kon de stuiterende bal niet goed raken. Even daarna claimde de spits nog een strafschop, toen hij ligt werd vastgehouden in de zestien. Ook Vitesse’22 kreeg nog een mogelijkheid, maar de doorgebroken middenvelder was heel even de bal kwijt waardoor Dolph redding kon brengen.

En toen wachten, zitten, rustig inlopen en schieten. Het oponthoud duurde eigenlijk even te lang, maar in ieder geval klasse van dhr Visser dat hij wilde invallen. Hoewel beide ploegen te maken hadden met de rustpauze, leek Valken de meeste moeite te hebben om het motortje op te starten. Vitesse greep direct de macht op het veld en won bovendien iedere 2e bal. Tactisch klopte het ook niet bij de thuisploeg. Ondanks het feit dat de verdediging al met hun kont op de zestien stond werd er niet doorgeschoven. Hierdoor konden de opkomende Vitesse verdedigers een man-meer situatie creëren op het onbevolkte middenveld.

Kansen ontstonden er mondjesmaat, maar ze waren er wel. Een aantal keren moesten Valkenverdedigers handelend optreden en anders was daar nog Peter, die inviel voor vakantieganger Cbas. De thuisploeg kwam in een aantal situaties goed weg, mede door weifelend optreden van de Vitesse aanvallers. Valken kreeg nog 1 goede kans. Mike werd ondanks een vlagsignaal voor buitenspel niet teruggefloten. De topscoorder besloot dit keer voor eigen succes te gaan. Hij schoot vanuit een moeilijke hoek matig in, terwijl een balletje breed op de inkomende Mark beter zou zijn geweest.

Na de rust een zelfde beeld. Vitesse drong aan, zonder veel goede kansen te krijgen. Valken hoopte stiekem op meer. Mark drong door op links. Zijn voorzet bereikte Lennard, die na een goede kluts de bal via de doelman overschoot. Hiermee kwam een einde aan de wapenfeiten van de roodgroenen. Lijdzaam moest het thuispubliek toezien hoe Vitesse erg nadrukkelijk de 0-1 zocht. Toch viel het doelpunt redelijk onverwacht. De handige spits nam de bal duidelijk met de arm mee. Ook dit keer kwam er geen fluitsignaal, maar aanvankelijk zonder gevaar. Drie verdedigers bleken echter niet in staat om de spits de bal af te nemen en van randje zestien door een muur van spelers verdween zijn schot in de korte hoek.

Valken stond erbij een keek ernaar. Na de goal kon de ploeg niets meer klaarmaken. Sterker nog, Vitesse rook bloed en ging rustig door. Met een beter verzorgd veldspel, sterke verdedigers en handige spitsen, waren de Castricummers gewoon de meerdere over Valken. Na een geoliede aanval over rechts belandde de voorzet opnieuw bij de Vitesse spits die gemakkelijk de 0-2 kon inkoppen.

Na de 0-2 was het pleit beslecht. Met lange halen trachtte Valken de eenzame spitsen te bereiken. Een enkele keer kwam door nog gevaar uit, maar het zat ook niet mee. Een indirect gegeven vrije schop op 5 meter van de goal was nog een laatste kans op meer. Lennard schoot in de uitstormende muur waarmee de overwinning voor Vitesse binnen was.

Valken scoorde in deze wedstrijd in zijn algemeenheid een onvoldoende. En dat was een koude kermis na de goede resultaten van de voorgaande wedstrijden. Gezien de minieme verschillen op de ranglijst mag Valken zich opmaken voor een heet slot van deze competitie.