5-0 winst tegen nieuwkomer

We moesten thuis tegen de dames van Velsen, welke ploeg onlangs is toegevoegd aan onze competitie (buiten mededinging?) Het is een nieuw team dat vanaf november in training is en bestaat uit nog behoorlijk jonge meiden.
Zelf hadden we slechts 11 “man”, omdat we maar liefst 6 speelsters misten (blessures, ziekte) en dat was het eerste kwartier ook wel te merken. Het leek wel of wij nieuw waren en net met voetballen waren begonnen; kortom het leek nergens op!
Na ongeveer 20 minuten kwamen we wat beter in de wedstrijd (combinaties!) en het was Kim die met een zeer fraai afstandsschot (40 meter?) voor de 1-0 zorgde. Daarna was de ban gebroken en nog voor rust zorgde Patricia uit een vrije schop in hun 16 voor 2-0 en nog voor rust maakte Guda de 3-0.
Tijdens de rust zei de trainer dat het 1e kwartier dramatisch slecht was en dat we pas daarna geprobeerd hebben te voetballen, dat wil zeggen niet alle ballen maar lukraak wegknallen, maar proberen via combinatievoetbal richting doel van de tegenstander te komen. Hij benadrukte voor de zoveelste maal, dat dat vaker via het middenveld moest (vrijlopen, aanbieden, opeisen, vragen, praten)
Na de rust min of meer hetzelfde spelbeeld (ondanks dat de trainer weer eerder weg moest naar Valken 1) en Guda maakte de 4-0 en uiteindelijk was het opnieuw Patricia die voor de 5-0 eindstand zorgde.
Complimenten aan de verdediging onder leiding van Jolanda die met 2 “vreemde” backs (Kim en Myra) voor de 0 achterin zorgde, mede dankzij goed keeperswerk van Grietje.
Dank ook aan de wissels Corina en Chantal, die het helemaal niet verkeerd deden.
Volgens mij telt deze wedstrijd dus niet mee voor de stand (en dus ook het 1e doelpunt van Kim niet!) en blijven we toch gewoon 4e, omdat Zouaven en Woudia 3-3 gelijk tegen elkaar speelden.
Komende zondag de belangrijke thuiswedstrijd tegen onze “vriendinnen” van MFC en de week daarna uit naar Twisk, hoewel het nog maar de vraag is of deze laatste wedstrijd doorgaat i.v.m. de vele afberichten (wintersport ed.), maar dat horen jullie nog wel.