Valken 4 speelt duel 1 om het kampioenschap

Slechts 2 uitduels voor de seniorenteams komende zondag. De hoogste 2 elftallen zijn dit weekeinde niet op het Valken complex te bewonderen.

Overigens gaan we er niet van uit dat er ook maar 1 duel gespeeld gaat worden. Kijken wij even op de weerkaart.

Valken 2 gaat om elf uur op bezoek in Heerhugowaard bij SVW ’27 3. Voor het derde elftal van de Sportvereniging Waard dreigt rechtstreekse degradatie. Slechts 7 punten behaalde het elftal tot nog toe. 1 minder dan Meervogels 2. Valken staat er puur beter voor met een 7e stek. De thuiswedstrijd werd door Valken al met 4-1 gewonnen.

Het eerste speelt om 14:00 de lastige uitwedstrijd tegen Westfriezen. Hoewel het verschil op de ranglijst slechts 1 plek is, Valken kan de Zwaagsche formatie bij winst niet voorbij omdat het verschil in punten 4 bedraagt. Thuis verloor Valken met maar liefst 1-4.

Het thuisprogramma begint om 10:30 met het duel tussen de Valken dames en die van Apollo ’68. De Hensbroeksters verloren thuis met 1-5 van Valken. Toch is het verschil op de ranglijst niet erg groot. Valken staat 6e, Apollo 9e. In puntenverschil is dit 5, na 15 gespeelde duels.

De veteranen en Valken 4 beginnen om 11:00.
De veteranen krijgen bezoek uit Hoorn. Het 2e veteranenteam van Always Forward verschijnt op het Valken-complex. De Horinezen zijn een bezig aan een degelijk seizoen en staan keurig in de middenmoot. Valken is nog steeds de trotse koploper. In Hoorn wist Valken in een ware thriller met 4-5 aan het langste eind te trekken.

En dan het duel van de dag: Valken 4 – Spirit ’30 7. De 1e wedstrijd om het kampioenschap. Aangezien beide elftallen (bijna) iedere wedstrijd weten te winnen en met 36 punten uit 13 duels ruim aan kop gaan, wordt het kampioenschap ongetwijfeld onderling beslist. Al meerdere malen stond er een confrontatie op het programma maar deze werd telkens afgelast. De winnaar mag zich dus alleen koploper noemen en heeft wellicht in de Kroospootse thuisversie van deze kraker genoeg aan een gelijkspel.

Vervolgens om 12:45 ook weer 2 duels: Valken 3 krijgt Westfriezen 4 op bezoek en De helden van Valken 5 moeten het opnemen tegen West Frisia DP 9.

De tegenstander van het 3e Westfriezen 4 draait een middelmatig seizoen. Met 14 punten uit 11 duels staan ze dan ook 6e. Valken 3 loopt als bekend niet echt lekker. Slechts 10 punten uit ook 11 duels betekend een 10e stek. Bij winst staat men echter zomaar weer een paar plaatsen hoger, dus daar moeten ze dan maar voor gaan. Beide elftallen speelden nog niet eerder tegen elkaar dit seizoen.

De helden van Valken 5, en dan in het bijzonder Dennis de Wit, hebben goede herinneringen aan het duel in Enkhuizen van 28 november vorig jaar. Toen haalde men met maar liefst 1-10 uit en was daar het positieve doelsaldo. De 5e plek op de ranglijst moet Valken dan ook na zondagmiddag nog steeds handhaven. West Frisia speelde vorige week overigens wel en won met maar liefst 7-3 van MOC 5, dat toch 2 plaatsen hoger staat, dus het optimisme aan Valken zijde mag ietwat worden verminderd. De Enkhuizers staan momenteel 9e op de ranglijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Jurre Koopman, 17-07 (20 jaar)
Paul Ottens, 17-07 (16 jaar)
Johan Dekker, 19-07 (52 jaar)
Robin Vreeker, 19-07 (17 jaar)
Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Copyright © 2024 De Valken