Een gretig De Valken F2 wint van MFC

Vandaag is De Valken F2 compleet en fit. Koen heeft geen last meer van zijn been en Jacco is hersteld van de griep. Koen en Jacco komen me om 09.30 uur al in voetbalkleren tegemoet lopen bij de fietsenstalling. De wedstrijdballen worden uit mijn handen gegrist en hardlopend gaan ze vervolgens naar veld B2. De rest van de spelers volgt al snel. De jongens hebben er duidelijk zin in, ze zijn gretig! Toch ligt er nog een setje voetbalkleren op bank.

Shaarujen komt om 09.45 uur met de vraag ‘ben ik te laat?’. Het kan nog net, tja… Fox Kids TV dat boeit. De scheidsrechter heeft gisteravond afgebeld en daarom mag de coach vandaag fluiten. De papa’s van Koen wordt ter plekke tot coach benoemd met als hulpcoach de papa van Dave.

MFC raadt in welke hand de wedstrijdfluit verstopt is en mag aftrappen. Jammer genoeg is dan van enige gretigheid niets meer te merken. MFC is dominant, stevig aan de bal en wint alle duels. Jaap, Twan en Dave staan ergens ver weg van de bal te kletsen en zijn duidelijk niet met voetbal bezig. MFC komt dan ook op een simpele voorsprong. Er wordt niet ingegrepen in de achterhoede en Koen is kansloos.

Maar dan schudden de coaches de spelers van De Valken wakker. Shaaruujen heerst samen met Jacco op het middelveld, Robin en Jelmer verdedigen prima en we krijgen veldoverwicht. Een corner van Twan wordt na enig flipperkastvoetbal keurig door Jacco ingeschoten: 1-1.

In de rust wordt onder leiding van de meest muzikale vader (de papa van Robin) voor de jarige Jaap gezongen. Jaap is vandaag 9 jaar geworden en hij heeft van zijn vader vet mooie paars glimmende scheenbeschermers gekregen.

De tweede helft starten we goed. We zetten MFC stevig onder druk. Een voorzet van Jacco wordt door MFC in eigen doel gewerkt: 2-1. En dan komt het moment van Dave. In de eerste helft lukte het net niet maar nu schiet hij een voorzet van rechts onhoudbaar in het net: 3-1. Maar MFC geeft het niet op en ze komen terug tot 3-2.

De druk blijft en MFC gaat alleen op doel af. Gelukkig brengt Jelmer met een sliding redding. Alle andere aanvallen worden door Koen gestopt en Twan schiet na een mooie actie de stand naar 4-2. MFC geeft het nu op en De Valken speelt de wedstrijd zonder risico uit. Eindstand 4-2 winst.

De coach:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Julian Kunne, 18-05 (15 jaar)
Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Copyright © 2024 De Valken