Valken E3 pakt de koppositie, en hoe !!

YES, wat een topper vandaag.
In de najaarscompetitie in 2004 hadden we maar 1 echt zware tegenstander ‘de Zoauven E3’. Uit verloren, (7-3) thuis gelijk (2-2).

Ook deze voorjaarsronde zitten dit (2e jaars) E-team weer bij ons in de poule. En ook dit jaar is het weer de te kloppen ploeg. Zij hebben 9 punten uit 3 wedstrijden. Wij hebben eveneens 9 punten uit 3 wedstrijden Het ging er vandaag dus weer om. De eerste plek in de competitie staat op het spel.

Al twee jaar achter elkaar heeft de tegenstander van vandaag niet verloren. Tijd om daar eens verandering in te brengen. De coach van de Zoauven wil graag met 9 man spelen, lekker makkelijk geen wissel. Ik heb dat liever niet, het wordt zo vol op het veld. Maar na enig nadenken, jawel ook ik, ging ik akkoord met 9 tegen 9. Waarom, nou voor mij was het puur een taktische gedachte.
Zij zijn nl 2e jaars, op papier de betere ploeg, wat krijg je bij 9 tegen 9, juist, veel te kort ruimte om hun snelheid en kracht te gebruiken. Overal waar ze liepen stond weer een (soms twee) Valken man(nen) voor hun voeten.

Uit een corner maakte zij prachtig 0 – 1. Jammer, had niet gehoeven. Vlak daarna maakte Pim, ietwat gelukkig de gelijkmaker. Tot de rust konden we met moeite deze stand vast houden. Met een geblesseerde laatste man, (de eerste onderzoeken vallen gelukkig mee) haalden we net de 25 minuten met de 1-1 stand.

De tweede helft, Bart kon niet meer, dus maar op doel. Kees als laatste man en een nadrukkelijke opgave van de coach om “total-loss” te gaan. Na de wedstrijd moest iedereen kapot zijn. Nou je had het moeten zien. De Zouaven wist er gaan eind aan. Aan alle kanten werden ze belaagd, en de erg goed lopende counter liep als een tierelier.

Prachtig om te zien dat het laatste kwartier wij verreweg de betere ploeg waren. Dit werkte ontzettend op de zenuwen bij de “Strekers”. Alles werd uit de kast gehaald om ons te ontregelen, voor de keeper staan, natrappen, vloeken, Jezus werd om hulp gevraagd, de scheids moest het ontgelden, Pim werd onder de zoden gewerkt. Enz.enz. Ik denk dat er heel wat blauwe plekken zijn ontstaan bij de Valken.

Maar waar gaat het allemaal om, juist de doelpunten, nou die kwamen er hoor. Niet achter Bart, nee de goalie van de Zouaven (echt talentje overigens) kreeg er de 2e helft maar liefst 4 om z’n oren!!! De een nog mooier dan de andere.

Je kunt je voorstellen dat, na 2 jaar winst, dit erg hard aan kwam bij de Noorderlingen. De penalties werden nog onder protest genomen, maar nog voor de reeks af was, zaten er al een stuk of 4 in de kleedkamer.
HEEL SLECHTE VERLIEZERS DUS.

En wij, jawel, in Polonaise van het veld af, met een prachtig lied erbij.
HIER DOEN WE HET WEER VOOR, EEN PRACHTIG STEL VOETBALLERS. JONGENS BEDANKT MAAR WEER, Tim, ik en het vele publiek hebben er van genoten !

Who’s next !

Prettig weekend en laat de beste winnen.

Corrr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Jeffrey Ruitenberg, 25-06 (30 jaar)
Isa Stosz, 25-06 (21 jaar)
Nordin van der Werff, 27-06 (17 jaar)
Copyright © 2024 De Valken