De Valken F2 – De Paasstollen : 55-0

De Valken F2 – De Paasstollen 55-0

Woensdag 23 maart werden de paasstollen van de jubileumactie van De Valken rondgebracht. De Valken F2 kreeg de Hemmerbuurt toegewezen. Dat treft want dat is de straat waar Jaap, Robin en Jelmer van de F2 wonen. Maar ja, bij Jaap thuis was woensdag iemand jarig en het is natuurlijk niet leuk als je dan niet thuis bent. Daarom heeft Twan geholpen want als je op de Hemmerbuurt de hoek om gaat bij de Lucaskerk dan kom je in de straat van Twan.

De inwoners van de Hemmerbuurt hebben het goed voor met De Valken. Er zijn door hen in totaal 55 paasstollen besteld. Tja, en hoe neem je nu een berg van 55 paasstollen mee. Wel, heel simpel in de kar achter de skelter.

Je kunt natuurlijk niet ’s middags om 1 uur beginnen met rondbrengen. Dan tref je veel mensen niet thuis en dan moet je later nog een keer langs gaan. Een slimme tijd om iedereen thuis te treffen is vanaf half 6 want dan is iedereen aan het eten. Maar omdat rondbrengen met een skelter best wel zwaar is moest er eerst gegeten worden. De mama van Jelmer had pannenkoeken gebakken en die smaakten best met stroop en met suiker.

Jelmer woont in de bocht van de Hemmerbuurt bij de Kapel dus van die kant werd gestart. Een hele berg van paasstollen in de kar maakte het rijden best wel zwaar. Het begeleiden van 3 enthousiaste boys is nog best lastig. Je moet de voorbij komende auto’s in de gaten houden, ondertussen goed kijken of de 3 paar graaiende handen in de bak de paasstollen op het juiste adres bezorgen om vervolgens dat adres op je lijst door te halen.

De Hemmerbuurt is ongeveer 2,5 kilometer lang. Dat is best wel een eind om te rijden op je skelter. Om de beurt werd er getrapt en/of meegereden enof bezorgd. Net als op de voetbaltraining is er onderling volop wedijver. Daar nog aan toegevoegd de constatering dat de jongens hun oren niet steeds op luisteren hebben staan maakt het een des te knappere prestatie dat aan het eind er geen paasstol te kort was. Aan het eind van de Hemmerbuurt nog even Twan naar huis brengen en dan weer huiswaarts, 2,5 kilometer op de skelter: 55-0 voor De Valken F2.

Peter Vriend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Jeffrey Ruitenberg, 25-06 (30 jaar)
Isa Stosz, 25-06 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken