E3 pakt weer de volle winst

Hallo voorjaarslezer,

Prachtig weertje, een goeie basis voor een mooi potje voetbal.

Uit naar DESS E1, te Sijbekarspel, heeeeel aan de andere kant van de snelweg. Eerst ff een lekker ontbijtje gehaald bij de MacDonald (2 april) vervolgens doorgetuft naar dat mooie boerendorpje onder de rook van …… gierluchten.

We waren er mooi op tijd. Konden nog even de moiden van de Jozefschool aanmoedigen. (ASV meisjes-team) Zij moesten spelen tegen het meisjesteam van DESS. Helaas gingen ze, na een mooie 1- 1 ruststand de pottebak op met 4-1.

Na een praatsessie, toch dat verlies even verwerken, waren wij klaar voor onze wedstrijd. 8 mannen van DESS stonden ons op te wachten. Grote kerels, harde schoten, maar er zat niet veel voetbal in. Ze hadden een verdomd goeie keeper, dat wel.

Al snel kwamen we op voorsprong. De mannen hadden goed naar het Nederlands voetbal elftal gekeken, snel scoren en dan de deur op slot. Nou dat lukte, al in de 2e minuut zette Mitch goed door op rechts, gaf een mooi tikkie op Pim en hangen maar. De toon was gezet. 0 – 1 voor, dat geven we niet meer uit handen. Christian, onze keeper in de eerste helft, kon lekker bruin geworden. Hij heeft 2 of 3 terugspeel ballen gehad meer niet. Toch konden we door het goede keeperswerk van zijn collega aan de overkant de score met de rust niet verder krijgen dan de 0 – 3 die op het bord stond.
De tweede helft bracht niet veel anders, 1 richtingsverkeer naar de snelweg.
Helaas waren er toen teveel Valken-spelers die voor ‘eigen dunk’ gingen zoals ze dat zo mooi noemen. Dit resulteerde in veel bal verlies, waardoor de verdediging het toch nog ‘pittig’ druk kreeg. Maar achterin stond het goed. Vincent m.n. speelde een dijk van wedstrijd.
Keeper Harm kreeg zowaar enkele schoten te verwerken, waarvan hij er 1 mooi uit de rechterboven hoek tikte (voor de kijkers links)

Vandaag ook een opvallende rol voor Mitch. Met zijn twee goals en twee “assists” (noem maar voorzetten) had hij een groot aandeel in de overwinning. Als dank mag zijn moeder deze week de was doen. Klasse Mitch!

De eindstand van de eentonige wedstrijd werd uiteindelijk 0 – 5 , dus in het voordeel van de Valken.
We gaan soeverein aan kop, 5 gespeeld, 15 punten, 26 doelpunten voor en slechts 3 tegen.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen DINDUA E1. De nr drie van de competitie. Een ploeg die makkelijk scoort, maar er ook veel tegen krijgt, gezien een doelgemiddelde van 20 voor en 20 tegen.

We gaan er weer voor en verwachten weer veel publiek, zaterdag 09 april. 11.15 uur thuis onder leiding van de vaste scheids SANDER.

Bedankt voor uw aandacht en prettig weekend.

(P.s. vergeet niet jullie briefje voor de prachtig geplande feestweek in te leveren.)