De Valken F2 stunt tgen Asonia F1

De Valken F2 stunt tegen Asonia F1

Piet Paulusma beloofde het gisteravond in zijn weerbericht. Het zou vandaag een prachtige dag worden. Dat beloofde veel goeds. Fris en monter stonden de mannen van F2 om 08.45 uur klaar voor de zware uitwedstrijd tegen de lijstaanvoerder: Asonia F1 uit Andijk.

De ervaring leert dat vooral de jongens van F2 dingen snel vergeten, sommigen zijn zelfs wat dromerig. De coach haalde daarom vandaag alle registers open en bedacht een heel bijzondere voorbereiding. Tijdens het rondje veters vastmaken was er assistentie van de mama van Jaap en de papa van Shaarujen. Zelf heb ik drie paar veters kunnen strikken en de mannen in die schoenen hebben ongemerkt een één op één gesprek gehad. Ongetwijfeld is dat bij de andere vijf mannen ook zo gegaan. We stonden kwart over negen op het veld. Kijk en daar zit het speciale in de voorbereiding. In dat kwartier hielden we twee kringgesprekken waarvan één vlak voor de wedstrijd. Dan kan het niet bestaan dat afspraken snel worden vergeten of dat er wordt gedroomd in het veld.

De strijd ging gelijk en toen kwamen de vijf minuten van Twan. Hij staat normaal in de voorhoede en wilde vandaag op het middenveld staan. Tja, en als je dan als aanvaller gaat verdedigen dan gaat dat bijna altijd fout, 1-0 voor Asonia. Maar niet voor lang. Enige minuten later puntert Twan een corner in één keer in het doel, 1-1. Met een lange sprint meldt hij: “gelukkig, ik heb mijn fout goed gemaakt”.

Na de rust gaat de strijd wederom gelijk op en lijkt de wedstrijd te eindigen op 1-1. Vlak voor tijd raakt de wedstrijdbal in een sloot achter het doel van Asonia. Het is een brede sloot van wel vijf meter en de bal ligt precies aan de overkant. Ongeveer het hele veld stroomt leeg om te helpen. Als uiteindelijk de corner wordt genomen is de aandacht weg bij het spel. Asonia gaat snel in de tegenaanval, zelfs Dave kan het niet belopen en ook Koen wordt gepasseerd,2-1 voor Asonia.

Er is dan niets meer te verliezen en we gaan vol in de aanval. De aandacht is weer helemaal bij de wedstrijd. Op dat moment komt ook Jaap in aktie. De hele wedstrijd was hij onzichtbaar maar nu frommelt hij de bal vlak voor tijd in het doel van Asonia, 2-2. Direct na de aftrap verovert De Valken weer de bal en na een paar passeerbewegingen scoort Twan de winnende goal, 2-3 voor De Valken tegen de lijstaanvoerder Asonia.

Piet Paulusma had gelijk, het werd een mooie dag.