Verslagen Sirene Cup België

Afgelopen paasweekeinde waren de D1 en de C1 aanwezig bij het jeugdvoetbaltoernooi in Middelkerke België. Verscheidene spelers en begeleiders hebben hun belevenissen op papier gezeten hieronder treft u een uiteenzetting van al datgene wat men heeft meegemaakt.

Niels Fine (D1), Pieter Fine (begeleider), Wessel Groot (D1), Tim Groot (D1), Mental Theo (C1).
De foto’s van het hele gebeuren vind u hier.

Sirene cup 2005. (terug omhoog)

Ik vond het toernooi hartstikke leuk. Op vrijdag gingen we als eerste naar de gymzalen waar we sliepen en om de slaapzakken goed neer te leggen. Ik vond waar we sliepen echt heel goed en grote ruimte. Vrijdagsavond gingen we ook nog eten, het eten was beswel lekker het was tenminste niet vies ik vond het wel lekker en wat ik erg leuk vond was op de boulevard lopen hoe je het schrijft weet ik niet maar het was wel leuk.

Zaterdag ochtend waren we er vroeg uit dat moest wel wan het eten stond klaar en we moesten voetballen. Eerst moesten de C, pas om 4 uur ofzo moesten wij, ik vond dat jammer dat je daar niks kon doen maar daar is wel iets heel leuks op gevonden we gingen lekker zwemmen. Het was hartstikke leuk bij het zwembad vooral de glijbaan allemaal oppies doen, later moest de glijbaan uit maar toch ging bijna iedereen door met glijden. Later in de middag moesten wij spelen het waren echt leuke wedstrijden goed aan elkaar gewaagt.

Zondag weer vroeg op, lekker gegeten en weer om 9 uur s’ochtens op het veld althans de C dan, wij moesten pas om 1 uur maar we hadden ons vermaakt die tussentijd met kaarten en alles. We hadden gespeeld om 1 uur (gewonnen 2-1) en gingen daarna weer heel leuk een stukje op de boulevard lopen we kwamen terug en gingen naar de slaapzalen om alles op te ruimen want we gingen weer naar huis niet maandag maar zondag (achteraf wel goed vond ik). Later ging Wilco nog met de 2 captains naar de prijsuitreiking en ze kwamen zowaar allebei terug met een beker de C waren 4e en de D hadden de fair play gewonnen. Tenslotte toen Wilco terug kwam ging iedereen weer terug naar de auto’s om weer terug naar Nederland te rijden.

Niels Fine D1

Sirene Cup 2005 te Middelkerke ( België )(terug omhoog)

Graag wil ik ook wat vertellen over hoe het de jongens en de begeleiders waaronder ik verlopen is ons paasweekend door te brengen in Middelkerke De voor bereiding was goed verzorgd en we zijn met z,n allen om vrijdag ochtend om 11.30 uur vertrokken na wat foto’s te hebben gemaakt van de complete groepvanuit Venhuizen. Eerste tank/rook stop Breda maar dat haalde niet iedereen ( uurtje file voor Breda )zonder te stoppen voor een plaspauze. Om 17.00 uur gearriveerd te Middelkerke even de benen strekken en toen naar de sporthal om onze spullen te lossen en ons bedje te spreiden. Lekker gegeten en daarna even uitwaaien op de boulevard , toen geprobeerd om de slaap te vatten en dat valt niet mee in een zaal met plm. 100 jongens (jonge honden)

Om 06.30 had theo de wekker gezet om met z,n allen te ontwaken en te gaan ontbijten om een goede start te maken voor de eerste tegenstanders. De C’s waren begonnen met een goede start het ging zo goed dat voor de finale in aanmerking kwamen De D’s gingen ook goed van start maar de vermoeidheid van de te korte nachtrust eiste zijn tol in de laatste twee wedstrijden dus op naar zondag voor een finale plaats en een vijfde/zesdeplaats. Zaterdag avond door gebracht in de sporthal met de D’s en een paar C’s lekker friet gegeten en ravotten met de jongens na een goede nachtrust het wekkertje weer vroeg Lekker ontbeten en op voor de bekers . De C’s een derde plaats en de D’s een fairplay beker (klasse hoor) in overleg met elkaar besloten we om na de prijsuitreiking weer terug te gaan naar huis ik vond het wel weer lekker om in je eigen bed wakker te worden Ik vond het heel leuk om voor mij de eerste keer mee te mogen alles is goed verlopen en allemaal weer veilig thuis

P.S.: Petje af voor de begeleiders en trainers.

Pieter Fine

Weekend België (terug omhoog)

Vrijdag 25 maart: De D1 en de C1 vertrokken om 11.30 van het valken terrein. Waarna we na een gezellige rit aan kwamen in Middelkerke, een plaatsje aan de kust in België. In dit plaatsje zouden wij overnachten in een sporthal.

Zaterdag 26 maart: Op zaterdag hebben we vier wedstrijden gespeeld waarvan we er twee hebben gewonnen en twee hebben verloren. Door dit resultaat zouden we de volgende dag moeten strijden om de 5e en de 6e plaats. Ook hadden de arbiters geen grensrechters nodig.

Zondag 27 maart: Op zondag wonnen wij de wedstrijd om de 5e en de 6e plaats. Toen deze wedstrijd af was gingen wij naar de boulevard. Waar wij gezellig veel plezier maakten. Later bij de prijs uitreiking bleek dat wij de fair play hadden gewonnen (sportiefste team) Ik vond het een heel leuk weekend en hartstikke bedankt organisatie

Groeten,

Wessel Groot D1

Verslag van het voetbal toernooi in Middelkerke van de C1 en D1. (terug omhoog)

Vrijdag: Voor tien uur ‘s-morgens konden we onze tas bij Kryn de Groot brengen. Daarna moesten we thuis wachten tot dat we tussen 11.00 en 11.20 uur werden opgehaald. Ik zat in de auto bij Harry Sijm. Samen met Wietse, Tjeerd en Vincent reden we naar het Valkenveld om daar te verzamelen. Eerst gingen we met z¹n allen op de foto waarna we met z¹n allen vertrokken. We reden meestal niet harder als honderd. Omdat al onze spullen bij Kryn in de aanhangwagen zaten. We hebben een paar keer in de file gestaan en we zijn ongeveer een half uur gestopt. Om 17.00 uur kwamen we aan bij de velden in Middelkerke. Daar moesten we inschrijven. Om zes uur werden we naar de sporthal gebracht waar we moesten slapen. We gingen onze spullen uitpakken en de luchtbedden opblazen. Toen gingen we weer naar de voetbalvelden in Middelkerke. Daar kregen we een bonnetje van Kryn waarmee je eten kon halen. We aten spaghetti met saus en een bekertje vanilleijs en een glas water en een bakje met groenten. Dat was best wel lekker maar het was jammer dat we geen belgische friet kregen. Om een uur of negen gingen we weer terug naar de sporthal. Daarna gingen we naar de boulevard. Deze lag aan het strand. Toen we even naar het water gingen liepen er een heleboel kinderen van de C1 naar het casino. Maar daar kwamen ze niet naar binnen. Toen gingen er een paar kinderen een pizza bestellen. Dat duurde een half uurtje. Eigenlijk iets te lang . Toen gingen wij maar even naar de gamehal. Daar gingen een heleboel jongens even te gokken. Toen we dat gedaan hadden gingen we weer terug naar de sportzaal. Daar nog even gekaart en andere dingen gedaan. We moesten om een uur of elf gaan slapen. Dat lukte bijna iedereen niet. Er was eengrapjas die om 0.30 uur mijn luchtbed leeg liet lopen en toen ben ik tot 15.00 uur wakker geweest en kon ik gelukkig weer slapen.

Zaterdag: We werden ‘s-ochtends om een uur of half zeven gewekt door de begeleiders en door de andere twee teams die in die gymzaal sliepen. Veel kinderen waren heel moe maar we moesten wel om half acht alweer op het voetbalveld in Middelkerke staan om daar in een grote tent te eten en om daarna om een uur of kwart over acht naar Leffinge te gaan. De C1 moest daar om 9.00 voetballen. Daarna gingen wij (D1) om een uur of elf naar de sporthal om daar onze zwemspullen te halen om s¹middags te kunnen gaan zwemmen. Toen we bij de sporthal aankwamen was hij dicht en hebben we een klein half uur moeten wachten op de sleutel. We hebben een uur gezwommen en gingen om 12.45 uur weer terug naar Leffinge. Daar was de C1 aan het voetballen. Wij moesten daar een uur later voetballen. Tussendoor hebben we nog even een broodje gegeten. Tot ongeveer 20.30 uur hebben we die dag gevoetbalt. De C1 ging ‘s-middags om 15.00 naar het zwembad en was ‘s-avonds om 21.00 weer in Middelkerke. Daar was de C1 ook. Met alle kinderen van de D1 gingen we naar de sporthal. De C1 bleef in Middelkerke want er was eenbingoavond. Wij hebben in de sporthal patat gegeten en zijn om 23.30 gaan slapen. De C1 kwam wat later bij de sporthal en ging ook slapen.

Zondag:We werden zoals gewoonlijk om half zeven gewekt. Daarna gingen we naar het paasontbijt in Middelkereke. Dat was best wel lekker. Daarna weer naar Leffinge om daar te gaan kijken naar de C1. Om een uur of twaalf weer naar Middelkerke waar we om 13.00 moesten voetballen. Daarna gingen we een tijdje naar de boulevard om daar weer even naar de gamehal te gaan. Na een uurtje gingen we een patatje eten en weer naar de voetbalvelden in Middelkerke. Vanaf daar weer naar de sporthal om daar onze spullen in te pakken. Ik mocht samen met Wilco Kenter en van de C1 Chris Wijsman en Kryn de Groot om daar de bekers op te halen. Dat was heel leuk want daar gingen we volksliederen zingen van de landen die mee deden en daarna kregen we onze bekers. De D1 won de Fairplay, dat staat voor de sportiefste ploeg van alle d pupillen of in het belgisch ‘miniemen’. De C1 won de vierde plek van alle C pupillen oftewel ‘knape’. Om half zeven vertrokken we uit Middelkerke en rond twaalf uur waren we allemaal weer thuis.

Tim Groot

Het voetbaltoernooi in MIDDELKERKE in België. (terug omhoog)

Goed, daar gaan we dan. Na een zware bespreking woensdag 16-03-05 zijn we op vrijdag 25-03-05 om half twaalf vertrokken naar België. Wel te verstaan ons einddoel MIDDELKERKE. Na een lange maar goede reis van ongeveer 5 uur komen we aan in Middelkerke. We slapen in een goed bewaakte sporthal. Waar we na aankomst al onze slaapspullen uitpakken, en iedereen zijn favoriete plekje zoekt.Als dat gebeurd is besluiten we een wandeling over de boulevard te maken. Na deze wandeling knallen we de nacht in.In deze eerste nacht weten de mannen nog niet wat slapen is. En deze uitloopt op de eerste krachtmeting van enkele begeleiders.Wat mijn persoon betreft, na ongeveer anderhalf uur slapen, had ik dat wel verwacht. Maar zoals gewoonlijk volgt na deze nacht de dag.

De dag voor de eerste voetbalwedstrijd. Na een goede ontwaking, douche en ontbijt, konden wij al goed zien wie deze nacht goed doorstaan had. Voor een aantal begeleiders en veel spelers niet goed dus. Maar goed! Na het ontbijt onderweg naar Leffinge, want daar spelen wij onze eerste wedstrijd. Aangekomen in het volg gepakte stadion gaat het bij de meesten kriebelen. De C-junioren en D-junioren voetballen daar de gehele dag wedstrijden. De D-junioren maken hun eerste nacht-interland mee. Na een dag van zwemmen en voetballen waren de D-junioren na hun laatste wedstrijd in de sporthal gebleven waar patat werd gehaald. Ik ging met de C-junioren op avontuur uit en heb ‘s-avonds met ze gegeten en samen met Wilco en Krien pakten we de bingo kaarten een pintje natuurlijk. Na goed en slim spel nemen wij ook nog een fiets mee en gaan op weg naar onze slaapplaatsen, want om 09:00 uur moet er weer gevoetbald worden.

Na een goed verlopen nacht gaan we eerst eten en met z’n allen naar Leffinge.Daar worden twee wedstrijden gespeeld, en hup weer in de auto terug voor de rit naar Middelkerke voor de laatste potjes. Om dan in de wandelgangen te horen dat we ‘s-avonds naar huis gaan. Waarom vat ik nog steeds niet. Dus met alle spelers naar de sporthal douchen en inpakken. 4 man weg voor de prijsuitreiking, en we rijden weer, maar nu weer naar huis. Ik vind het persoonlijk jammer dat we dit niet af hebben kunnen maken, met het vuurwerk, en natuurlijk de beruchte laatste nacht.

Maar ja, na aankomst tegen middernacht met een lege maag, heb ik als Mental Theo best goed genoten. Ik doet het zo weer over, ik wil daarom alle spelers en begeleiders bedanken voor dit leuke sportweekend.

Groetjes,

Mental Theo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Copyright © 2024 De Valken