De Valken F2 sluit competitie met winstpartij af

De geleerde heren van de KNVB in Zeist bepaalden dat wij als slot van de competitie twee maal tegen SEW F1 moesten aantreden. Vorige week werd in de thuiswedstrijd een prima overwinning (10-2) behaald. Het is een oude voetbalwet dat de volgende uitwedstrijd lastiger is. Wel, dat bleek eens te meer. Na een kwartier keken we tegen een 2-0 achterstand aan en uitzicht op verbetering was er niet echt. SEW troefde De Valken op alle fronten af.

Toch kwamen we op inzet weer in de wedstrijd. Met een corner liep Jelmer de keeper met bal en al in de goal. Heel ingetogen liep De Valken terug naar de eigen helft, bang dat de scheidsrechter alsnog zou fluiten voor een overtreding. Dat gebeurde gelukkig niet en vlak voor rust maakte Twan zelfs nog de gelijkmaker. Kijk, dan smaakt de limo lekker!!

In de tweede helft werd het al snel 2-3 voor ons. Jacco schoot van afstand op doel en de bal stuiterde voor de keeper en vervolgens over de keeper het doel in. Wonderbaarlijk genoeg zette De Valken toen de achterhoede helemaal open. Zelf een goal maken was belangrijker dan de overwinning veilig stellen. Het was keeper Koen die SEW keer op keer van de gelijkmaker af hield. Nadat wij de 2-4 scoorden was de weerstand van SEW gebroken en ondanks het open huis achter in werd SEW niet meer gevaarlijk.

De competitie zit er dus nu op. Er volgen nog twee toernooien, van Polytechniek en bij Woudia. Eens kijken of we daar de hoofdprijs kunnen pakken.