Klinkende revanche op Woudia: 5-0 winst !

Onze 22e wedstrijd was thuis om 10.30 uur tegen Woudia die 4e stonden (wij 6e). Uit hadden we in een tamelijk bizarre wedstrijd met maar liefst 5-1 verloren; het was het debuut van Grietje op doel en daarmee tevens het debuut als veldspeelster van Annalies. Helaas werd Annalies met de brancard afgevoerd met, naar later bleek, een vrij ernstige knieblessure en werden we ook nog eens “lichtelijk genaaid” door de vrouwelijke scheids.
Kortom we hadden nog wel een appeltje te schillen met de Westwoudse dames en wilden daarom ontzettend graag winnen mede ook om de 4e plek (of 3e?) in zicht te houden. Woudia had de laatste 2 wedstrijden dik gewonnen (6-1 van Twisk en 7-1 van MFC!) en we wisten dus van tevoren dat het in ieder geval niet zo makkelijk zou worden dan vorige week.
Afwezig waren Annalies, Myra en Grietje, zodat Sylvia opnieuw op doel moest en met Liesbeth, Wendy en Mandy op de bank begonnen we zeer overtuigend aan de wedstrijd: bij de eerste de beste aanval van ons lag de bal al bijna in het netje van Woudia. Daarna bleek Woudia vooral de diepe bal te hanteren om zodoende te profiteren van de ruimte achter onze verdediging. In opdracht van onze trainer gingen we daarom al snel niet meer op één lijn en niet meer op buitenspel spelen (blijft moeilijk), maar gewoon met Jo erachter die daarmee moest zorgen voor rugdekking.
Hierna was het alles Valken wat de klok sloeg en Woudia kwam amper aan voetballen toe en dat was mede de verdienste van Gesina die heerste op het middenveld en aan de beide backs, Madeleine en Sanne B. die de laatste tijd weer in bloedvorm zijn.
In de 13e minuut nam Guda een corner en Sanne L. joeg de bal hoog tegen de touwen (eindelijk gescoord!) Na 25 minuten kwam Sanne L. goed door op rechts en gaf een prima voorzet die net gemist werd door Patricia, maar in de 30e minuut was het, na goed doorzetten van Guda en een voorzet van Liesbeth, toch Patricia die de 2-0 maakte. Vijf minuten later was een tweede bal voor Gesina die een prima pas gaf op Sanne L. die beheerst 3-0 scoorde. Weer 5 minuten was het Daniëlle die uit een afgeslagen corner van 20/25 meter hard de 4-0 er in schoot, wat tevens de ruststand was.
Natuurlijk was de trainer tevreden over het spelbeeld en de stand, maar hij waarschuwde ons toch dat we er nog niet waren, omdat volgens hem Woudia toch nog wel zou proberen het tij te keren. Dit bleek ook wel waar te zijn; Woudia was de tweede helft wel iets sterker en fanatieker dan in de 1e helft, maar behouden 1 of 2 kansjes werden ze verder niet echt gevaarlijk. Toen na ongeveer een kwartier Liesbeth besloot om, na goed storen van Wendy, maar weer eens ouderwets uit te halen, was het 5-0 voor ons en min of meer ook over met Woudia.
De stand veranderde verder niet meer en zodoende behaalden we in een goede wedstrijd een prima overwinning op een van onze naaste concurrenten. Ook SRC en MFC verloren, terwijl Zouaven nipt won en door deze uitslagen stijgen we naar de 5e plaats en met nog 2 thuiswedstrijden (SRC en Winkel) voor de boeg moet het streven zijn om nog eens 6 punten te halen en daarmee 4e (of 3e) te worden.