Valken slikt weer een nederlaag

Op de laatste dag van de jubileumweek heeft de selectie van De Valken andermaal een nederlaag geleden. Ditmaal bleek een B-selectie van Purmersteijn te sterk: 2-4. Maar wat erger was, het spel wordt er nog niet bepaald beter op.

Langs de lijn coachend namens Purmersteijn stond een oude bekende van De Valken. Mark Vis heeft dit jaar de job als assistent-coach aangenomen bij de nieuwbakken 1e klasser. Dat dit geen ondankbare taak is, bleek wel uit het duel vandaag tegen De Valken. De jonkies waren niets minder dan de mannen van De Valken. Al had de thuisploeg voor rust veel meer uit de vele mogelijkheden moeten halen. Die kansen kwamen vooral in de periode tussen de 1-1 en de 1-2. Maar in de periode ervoor en erna maakte de ploeg bepaald geen indruk op begeleiding en publiek.

Purmersteijn begon namelijk voortvarend aan de wedstrijd. De rechterspits ontsnapte aan de buitenspelval en passeerde Bas vrij simpel. Mark was echter meegelopen en wist de inzet tegen te houden. Vlak daarna kwam toch de 0-1. Meerdere malen vergat de Roodgroene verdediging in te grijpen in een scrimmage vlak voor doelman Bas. Laatstgenoemde was ook niet geheel scherp en kwam te laat uit op de instormende aanvaller.

Daarna kwam Valken beter in de wedstrijd. Vooral over links werden een aantal goede aanvallen opgezet. De afwerking bleek echter een groot probleem. De voorhoedespelers mag dit aangerekend worden, want aan de voorzetten lag het niet. Jos was na een half uur eindelijk succesvol op aangeven van weer Patrick, die zijn assistqoutering daarmee weer verhoogde. Maar daarna waren achtereenvolgens Pascal, André, Michiel en weer Jos onzorgvuldig voor de goal.

Vlak voor rust kreeg Valken daarvan de rekening gepresenteerd. Patrick onderschepte een dieptepass, maar verloor de bal direct weer aan zijn tegenstander. Die haalde hard uit en de bal verdween langs Bas in de goal.

Na de rust was het vanaf minuut 1 kommer en kwel. Van het redelijke niveau in de 1e helft was helemaal niets meer terug te vinden. De voorhoede faalde andermaal. De ingevallen Mark Ruiter kon daar niets aan veranderen. Het middenveld deed dat ook, maar kon nog als excuus aanwenden dat daar enkele spelers op vreemde posities stonden. Tel daarbij op dat de achterhoede minder gretig verdedigde en de afgang is compleet. Bij 1-3 werd Mark, nu opeens linksback, ook nog eens uit het veld gestuurd door de uitermate kinderachtige arbiter na een onschuldige woordenwisseling.

Nobi mocht nog de eer redden na een blunder van de Purmersteijnse doelman, maar dat zal weinig supporters tot applaus hebben verleid. Er zal nog veel moeten gebeuren in het Valkenkamp om de kampioensaspiraties leven in te blazen. Het zal wachten worden tot de vakantiegangers en geblesseerden terug zijn om tot een ideale elf te komen. Maar dat zal nog geen makkie worden voor de technische begeleiding.

De Valken – Purmersteijn selectie 2-4 (1-2)
Doelpunten: Jos Dalmulder en Nobi Jonker
Assist: Patrick van Veen en nvt
Rode kaart: Mark Dop
Valk van de wedstrijd: Nobi Jonker

De Valken – Volendam Selectie 1-5 (0-1)
Doelpunt: Pascal Visser (p)