Eerste bekerwedstrijd: 0-2 verlies

Afgelopen woensdag speelden de dames hun eerste bekerwedstrijd en wel thuis tegen de dames van Assendelft die in de derde klasse uitkomen. Op verzoek van onze tegenstanders begonnen we een half uur later en wel om 19.30 en op het trainingsveld, zodat we de tweede helft met licht konden spelen.
Vooraf gaf de trainer aan dat dit pas onze tweede wedstrijd was en dan ook nog tegen een ploeg die een klasse hoger speelden. Hij dacht dus dat het wel een zware pot zou worden, maar zei, dat we deze wedstrijd gewoon als een goede training moesten beschouwen, waarin we conditie konden opdoen en ook nog wat konden uitproberen met de opstelling. De beker interesseert hem niet zoveel, maar het was ook zeker niet de bedoeling dat we dik zouden verliezen!
Zonder de geblesseerde Jolanda en met opnieuw Wendy op doel begonnen we met Sanne L., Jolene, Bianca en Mandy op de bank.
De eerste 15 / 20 minuten bleken we toch teveel ontzag te hebben voor Assendelft en gaven we hen veel teveel ruimte om hun spelletje te spelen. Natuurlijk waren ze wel beter dan ons en met name de combinaties waren beter verzorgd bij hen. Toen na ongeveer 10 minuten de buitenspelval niet goed lukte, stonden er zomaar 2 tegenstanders alleen voor Wendy en was het simpel 0-1. Hierna werden wij wat feller en gingen wat korter op de man spelen, zodat het voor hen ook een stuk moeilijker werd om lekker te voetballen. Het werd toen een meer gelijkwaardige partij en ook wij kwamen aan aanvallen toe, wat resulteerde in 2 / 3 corners.
In de rust was de trainer redelijk tevreden; alleen vond hij de eerste 20 minuten van ons niet zo goed en wees nog eens op de risico’s van de buitenspelval (kunnnen we alleen maar van leren)
In de tweede helft ongeveer hetzelfde spelbeeld; een technisch en vooral ook fysiek sterker Assendelft, maar een Valken dat door hard werken en af toe goed voetbal prima meedeed. Na 10 minuten was het, na een goede steekbal van Patricia, Sanne L. die bijna de 1-1 scoorde, maar hun keepster kon nog net redden ten koste van een corner. In de 15e minuut hadden we geluk, dat een bal via de binnenkant van de paal weer in het veld kwam, maar na wat geknoei achterin bij ons, was het in de 20e minuut toch Assendelft die de 0-2 maakten. We bleven het proberen en met name de hard werkende Sanne L. kwam een paar keer goed door op rechts zonder dat dit echter doelpunten opleverde.
Iedereen kreeg zijn speelminuten en hiermee werd de trainer weer wat wijzer over wie straks waar moet gaan spelen.
Kortom een nuttige, maar zware wedstrijd, waar we zeker niet weg gespeeld zijn en dat geeft vertrouwen voor de competitie straks, temeer daar ook Wendy de tweede keer op doel al een stuk rustiger en beter was.